✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Sladressing bewaren

Sladressing bewaren

Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat hebben we voor je opgezocht! En we hebben een paar heerlijke dressings die je thuis kunt maken voor over je salade. Zo zet je altijd iets vernieuwends en iets lekkers op tafel. Eetsmakelijk!

Hoelang kan je sladressing bewaren?

Elke dressing heeft een andere houdbaarheid, dit hangt af van de ingrediënten. Maar over het algemeen kun je een sladressing 3-4 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Kijk, ruik en proef wel altijd voordat je het over een salade doet ook voor die tijd.

Niet alleen vanwege de voedselveiligheid maar smaken als knoflook en citrus kunnen ook minder van smaak worden wanneer je het langer bewaart. En je salade smaakt dan ineens een stuk minder lekker.

Vinaigrette bewaren

De traditionele vinaigrettes, bijvoorbeeld balsamico gaan langer mee. Soms zelfs tot een paar weken. Alles met verse knoflook moet echter binnen een paar dagen worden geconsumeerd, omdat de combinatie van knoflook en olie na verloop van tijd schadelijke bacteriën kan vormen.

Zelfgemaakte sladressing

Een salade is van zichzelf heel gezond en zonder een beetje dressing smaakt het ook zo. De dressing maakt vaak je salade helemaal af en geeft het een heerlijke smaak.

Het hebben van een paar soorten dressings is dus eigenlijk heel handig en lekker. Eigenlijk is een dressing net zoiets als een potje zout, peper of kruiden in een soep, pasta of rijstmaaltijd. En juist daarom is het zo leuk dat je deze smaakmaker heel gemakkelijk zelf kunt maken. Wij hebben alvast vier heerlijke dressings voor je uitgezocht die je thuis alvast kunt uitproberen.

Dressingshaker

Met een dressingshaker is de dressing nog sneller gemaakt. Je doet alle ingrediënten in de shaker en je shaked het geheel tot een heerlijke dressing.

Basis balsamico- vinaigrette

Zo maak je de basis vinaigrette met balsamico:

  • Vul 1/3 deel van de fles of shaker met balsamicoazijn.
  • Vul 2/3 van de fles of shaker met olijfolie.
  • Doe er vervolgens mosterd, peper en zout bij naar smaak. 

Doe alle ingrediënten in een dressingshaker en shake het tot een dressing. Deze dressing is een echte klassieker. Het past goed bij een slade van verse tomaten en mozzarella of geroosterde groente en kip

Met de duurzame salaldemakers van OXO Good Grips maak je de lekkerste salades.

Pittige aioli

Zo maak je de pittige aioli:

  • Half kopje mayonaise
  • 1-2 teentjes geperste knoflook
  • De schil en het sap van een citroen

Deze dip kun je het beste in een schaaltje roeren en vervolgens bewaren in een luchtdicht bakje. De pittige aioli dressing is heerlijk bij aardappeltjes, een stokbroodje of met een soepstengel.

Tzatziki

Zo maak je de Tzatziki dressing:

De tzatziki kun je het beste maken in een schaaltje en bewaren in een luchtdicht bakje. Deze dip is een uitstekende aanvulling op rauwkost of Griekse gerechten.

Tahinsaus

Zo maak je de tahinsaus:

  • Een half kopje tahin
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • De schil en het sap van 1 citroen
  • 1 teentje geperste knoflook
  • Honing naar smaak

Tahinsaus is heerlijk wanneer je gerechten met falafel of veel granen serveert. Gewoon als een dipje.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.