✓ De beste service en garantie

 

✓ Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✓ Gratis retourneren

Voorraadbussen voor kruiden en specerijen

Voorraadbussen voor kruiden en specerijen

Tijdens het koken doe je vaak naast peper en zout ook andere kruiden en specerijen door je gerecht. En in ieder gerecht gaan andere ingrediënten. Voor je het weet ligt je lade of je kastje vol met allerlei potjes en zakjes. Tijd om daar iets aan te doen. OXO heeft handige voorraadbussen voor kruiden en specerijen zodat jouw kruidenkastje geordend is.

Inventariseren

Bijna iedereen heeft wel een verzameling gedroogde specerijen zoals kaneel, paprikapoeder, cayennepoeder en nootmuskaat. En een verzameling gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum en koriander. Het is belangrijk om al die specerijen en kruiden te inventariseren zodat je weet wat je hebt en eventueel weg te gooien wat al langere tijd in je kastjes ligt.

Koel en droog bewaren

Gelukkig bederven specerijen en kruiden niet heel snel, maar ze verliezen na verloop van tijd wel hun smaak. Om de smaak zo lang mogelijk te behouden, bewaar je gedroogde kruiden op een koele, droge plaats zonder direct licht. En liever niet boven het fornuis. Door de warmte worden de kruiden sneller flauw. Als laatste is het verstandig de potjes gesloten te houden als je ze niet gebruikt.

Luchtdichte voorraadbus

Een goede manier om je kruiden en specerijen te organiseren is ervoor zorgen dat je kunt zien wat je hebt. Door je voorraadkast georganiseerd te houden, geniet je ook meer van het koken en bespaar je veel tijd. De OXO Pop Containers voor kruiden en specerijen helpen om je kruiden vers, netjes en opgeruimd te houden. Door de verschillende maten is er voor alles een geschikte voorraadbus. En je kunt de voorraadbussen neerzetten, stapelen of in een lade leggen.

Kruiden weggooien

Wanneer moet je je kruiden weggooien? Over het algemeen gaan gemalen specerijen ongeveer zes maanden mee, terwijl hele specerijen hun smaak tot vijf jaar kunnen behouden. Doe voordat je iets weggooit eerst een test. Strooi een beetje op je hand en ruik eraan. Verse kruiden en specerijen hebben veel geur, oude daarentegen niet. Zo weet je snel genoeg of je het nog kunt gebruiken of dat je er beter afscheid van kunt nemen.

Weer als nieuw

Wist je dat je de smaak van oude kruiden en specerijen weer kunt herstellen? Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe de hoeveelheid kruiden in de pan die je nodig hebt voor je gerecht. Rooster de kruiden één tot drie minuten in de pan totdat ze weer lekker ruiken. Gemalen specerijen zoals komijn, kaneel en kruidnagel zijn het makkelijkst. Laat de kruiden niet aanbranden, dit zorgt voor een bittere smaak.

Zelf kruiden maken

Nu je weet hoe je je kruiden bewaart en organiseert kun je aan de slag met het herinrichten van je kruidenkastje. Met de handige voorraadbussen voor kruiden en specerijen van OXO heb je in een handomdraai weer een geordende, opgeruimde kruidenla.

Interessant blog? Deel het online 🙂

sinterklaascadeaus
Blog
Chris van Marion

Sinterklaascadeaus

De beste Sinterklaascadeaus zijn cadeaus waar je echt wat aan hebt. Die echt handig zijn in gebruik. En daarvoor moet je nou net bij OXO zijn. Wij hebben een mooie koopgids gemaakt met de 10 populairste sinterklaascadeaus. Lees snel verder…

gezonde ijsthee met gember
Blog
Anne Groen

Zelf gezonde en zomerse ijsthee maken

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo

rvs koken
Blog
Anne Groen

De voordelen van RVS

Er is geen enkel ander merk dat zo goed nadenkt over zijn producten als OXO Good Grips. Zo bieden we steeds meer roestvrijstalen producten aan.

mangosnijder
Blog
Anne Groen

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.