✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Voorraadbussen voor kruiden en specerijen

Voorraadbussen voor kruiden en specerijen

Tijdens het koken doe je vaak naast peper en zout ook andere kruiden en specerijen door je gerecht. En in ieder gerecht gaan andere ingrediënten. Voor je het weet ligt je lade of je kastje vol met allerlei potjes en zakjes. Tijd om daar iets aan te doen. OXO heeft handige voorraadbussen voor kruiden en specerijen zodat jouw kruidenkastje geordend is.

Inventariseren

Bijna iedereen heeft wel een verzameling gedroogde specerijen zoals kaneel, paprikapoeder, cayennepoeder en nootmuskaat. En een verzameling gedroogde kruiden zoals oregano, basilicum en koriander. Het is belangrijk om al die specerijen en kruiden te inventariseren zodat je weet wat je hebt en eventueel weg te gooien wat al langere tijd in je kastjes ligt.

Koel en droog bewaren

Gelukkig bederven specerijen en kruiden niet heel snel, maar ze verliezen na verloop van tijd wel hun smaak. Om de smaak zo lang mogelijk te behouden, bewaar je gedroogde kruiden op een koele, droge plaats zonder direct licht. En liever niet boven het fornuis. Door de warmte worden de kruiden sneller flauw. Als laatste is het verstandig de potjes gesloten te houden als je ze niet gebruikt.

Luchtdichte voorraadbus

Een goede manier om je kruiden en specerijen te organiseren is ervoor zorgen dat je kunt zien wat je hebt. Door je voorraadkast georganiseerd te houden, geniet je ook meer van het koken en bespaar je veel tijd. De OXO Pop Containers voor kruiden en specerijen helpen om je kruiden vers, netjes en opgeruimd te houden. Door de verschillende maten is er voor alles een geschikte voorraadbus. En je kunt de voorraadbussen neerzetten, stapelen of in een lade leggen.

Kruiden weggooien

Wanneer moet je je kruiden weggooien? Over het algemeen gaan gemalen specerijen ongeveer zes maanden mee, terwijl hele specerijen hun smaak tot vijf jaar kunnen behouden. Doe voordat je iets weggooit eerst een test. Strooi een beetje op je hand en ruik eraan. Verse kruiden en specerijen hebben veel geur, oude daarentegen niet. Zo weet je snel genoeg of je het nog kunt gebruiken of dat je er beter afscheid van kunt nemen.

Weer als nieuw

Wist je dat je de smaak van oude kruiden en specerijen weer kunt herstellen? Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe de hoeveelheid kruiden in de pan die je nodig hebt voor je gerecht. Rooster de kruiden één tot drie minuten in de pan totdat ze weer lekker ruiken. Gemalen specerijen zoals komijn, kaneel en kruidnagel zijn het makkelijkst. Laat de kruiden niet aanbranden, dit zorgt voor een bittere smaak.

Zelf kruiden maken

Nu je weet hoe je je kruiden bewaart en organiseert kun je aan de slag met het herinrichten van je kruidenkastje. Met de handige voorraadbussen voor kruiden en specerijen van OXO heb je in een handomdraai weer een geordende, opgeruimde kruidenla.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

sinterklaascadeaus
Blog
Chris van Marion

Sinterklaascadeaus

Koopgids met de 10 populairste sinterklaascadeaus waar je echt iets aan hebt. Dit is de Top 10 OXO-producten voor de feestdagen.

Gember schillen, snijden en bewaren
Blog
Brechje

Gember schillen, snijden en bewaren

Gember is een heerlijke toevoeging in kerstkoekjes of verse roerbakgerechten. Er zijn potjes en poeders verkrijgbaar met gember extract, maar er gaat niets boven de

Zo maak je een pokebowl
Blog
Brechje

Zo maak je een Pokébowl

Een Pokébowl zit boordevol smaak, is relatief gezond en je kunt eindeloos variëren. Oorspronkelijk komt de Pokébowl uit Hawaii, maar sinds een aantal jaar is het ook

must-haves voor je vakantiehuisje
Blog
Brechje

Must-haves voor je vakantiehuisje

Het is volop zomer en dat betekent: vakantie! Weg van de dagelijkse routine en genieten van de zwoele avonden. Met vrienden, familie of met je

Inpaklijst voor de camping
Blog
Brechje

Inpaklijst voor de camping

Wanneer je gaat kamperen moet je vaak aan een heleboel dingen denken. Om je een handje te helpen hebben wij een handige inpaklijst voor de