✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Zelf pompoenpitten roosteren

Zelf pompoenpitten roosteren

Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep, curry, stoofpotje of als Halloween versiering. Bewaar de pompoenpitten goed en rooster ze. Lekker als snack tussendoor of in een salade. In dit blog vertellen we hoe je zelf pompoenpitten kunt roosteren. En geven we smaakvariaties met verschillende kruiden.

Pompoenpitten roosteren

Verwijder de zaden van je pompoen en spoel de draderige oranje stukjes eraf. Kook de pompoenpitten 10 minuten in gezouten water. Dit zorgt ervoor dat de pitten gelijkmatig garen. Laat ze afkoelen en dep ze droog met een doek.

Vervolgens verdeel je de pitten over een bakplaat. Verdeel wat olie over de pompoenpitten. Je kunt voor olijfolie, kokosolie of een plantaardige soort gaan. Doe als laatste nog een snufje zout over de pitten.

Rooster de pompoenpitten 10 minuten op 165°C in de oven. Roer ze af en toe om met een spatel zodat ze niet verbranden.

Smaakvariaties

Het basisrecept is gemakkelijk te maken. En de pompoenpitten kun je gebruiken in een salade of als tussendoortje. Maar het is nog lekkerder om af en toe met smaken te variëren. Wij hebben vier verschillende smaken voor je uitgezocht. Als basis gebruik je altijd het basisrecept zoals hierboven beschreven.

Rozemarijn & knoflook pompoenpitten

Dit is een heerlijke winterse variant. Neem het basisrecept zoals hierboven beschreven. Vervolgens doe je er 3 theelepels gehakte verse rozemarijn overheen. En 2 teentjes uitgeperste knoflook. Voor een extra pittige smaak, kun je nog verse zwarte peper toevoegen.

Ben je fan van OXO? Dan wil je vast alles weten over onze fijne producten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en aanbiedingen.

Curry & meloen pompoenpitten

Dit is een echte smaaksensatie. Gebruik gesmolten kokosolie en voeg 2 theelepels kerriepoeder en 2 theelepels limoensap toe. Geniet van de vele smaken die vrijkomen in deze variatie.

Maple spice pompoenpitten

Ben je buiten in de weer geweest? Of heb je net een heerlijke herfstwandeling gemaakt? Deze pompoenpitten zijn onmisbaar in de herfst. Voeg 2 theelepels ahornsiroop toe, ½ theelepel kaneel, ¼ en een snufje gemalen nootmuskaat.

Honing & sriracha pompoenpitten

Zoet en pittig zijn de perfecte smaakcombinatie. Combineer 1 eetlepel honing en een ½ eetlepel Sriracha. Je hebt nu een zoete en toch pittige mix. Heerlijk voor bij de borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film.

Bewaren

Wil je wat meer roosteren voor later? Bewaar je zelf geroosterde pompoenpitten in een luchtdichte voorraadbus. Dan blijven ze langer vers en knapperig. En kun jij langer genieten van je zelfgemaakte snack.

Handig keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

lunchbox salade
Blog
OXO Good Grips Shop

Fijne salade voor de lunch

Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten,

Zelf een maaltijdsalade maken
Blog
Brechje

Zelf een maaltijdsalade maken

Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch of het avondeten. Je kunt eindeloos variëren

ijskoffie maken
Blog
Anne Groen

IJskoffie maken

Met warme dagen is het ontzettend lekker om ijskoffie te drinken. Bestel jij graag een ijskoffie buiten de deur? Probeer ’m eens zelf te maken!

De 4 beste ijsscheppen
Blog
Anne Groen

De beste ijsscheppen

Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde ijsbollen. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de tang.

kernsen ontpitten
Blog
Anne Groen

Gemakkelijk kersen ontpitten

Het kersenseizoen is begonnen! En dat is fijn, want er gaat niets boven de smaak van verse, sappige kersen in de zomer. Heb jij deze