Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep, curry, stoofpotje of als Halloween versiering. Bewaar de pompoenpitten goed en rooster ze. Lekker als snack tussendoor of in een salade. In dit blog vertellen we hoe je zelf pompoenpitten kunt roosteren. En geven we smaakvariaties met verschillende kruiden.
Pompoenpitten roosteren
Verwijder de zaden van je pompoen en spoel de draderige oranje stukjes eraf. Kook de pompoenpitten 10 minuten in gezouten water. Dit zorgt ervoor dat de pitten gelijkmatig garen. Laat ze afkoelen en dep ze droog met een doek.
Vervolgens verdeel je de pitten over een bakplaat. Verdeel wat olie over de pompoenpitten. Je kunt voor olijfolie, kokosolie of een plantaardige soort gaan. Doe als laatste nog een snufje zout over de pitten.
Rooster de pompoenpitten 10 minuten op 165°C in de oven. Roer ze af en toe om met een spatel zodat ze niet verbranden.
Smaakvariaties
Het basisrecept is gemakkelijk te maken. En de pompoenpitten kun je gebruiken in een salade of als tussendoortje. Maar het is nog lekkerder om af en toe met smaken te variëren. Wij hebben vier verschillende smaken voor je uitgezocht. Als basis gebruik je altijd het basisrecept zoals hierboven beschreven.
Rozemarijn & knoflook pompoenpitten
Dit is een heerlijke winterse variant. Neem het basisrecept zoals hierboven beschreven. Vervolgens doe je er 3 theelepels gehakte verse rozemarijn overheen. En 2 teentjes uitgeperste knoflook. Voor een extra pittige smaak, kun je nog verse zwarte peper toevoegen.
Ben je fan van OXO? Dan wil je vast alles weten over onze fijne producten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en aanbiedingen.
Curry & meloen pompoenpitten
Dit is een echte smaaksensatie. Gebruik gesmolten kokosolie en voeg 2 theelepels kerriepoeder en 2 theelepels limoensap toe. Geniet van de vele smaken die vrijkomen in deze variatie.
Maple spice pompoenpitten
Ben je buiten in de weer geweest? Of heb je net een heerlijke herfstwandeling gemaakt? Deze pompoenpitten zijn onmisbaar in de herfst. Voeg 2 theelepels ahornsiroop toe, ½ theelepel kaneel, ¼ en een snufje gemalen nootmuskaat.
Honing & sriracha pompoenpitten
Zoet en pittig zijn de perfecte smaakcombinatie. Combineer 1 eetlepel honing en een ½ eetlepel Sriracha. Je hebt nu een zoete en toch pittige mix. Heerlijk voor bij de borrel of ‘s avonds op de bank tijdens een goede film.
Bewaren
Wil je wat meer roosteren voor later? Bewaar je zelf geroosterde pompoenpitten in een luchtdichte voorraadbus. Dan blijven ze langer vers en knapperig. En kun jij langer genieten van je zelfgemaakte snack.
Handig keukengerei
Interessant blog? Deel het online 🙂

Handige schoonmaaktips
Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.

5 onmisbare baraccessoires
Thuis een cocktailavond organiseren met familie en vrienden is natuurlijk erg gezellig. Maar om je huis om te toveren tot een thuisbar, heb je natuurlijk

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren
Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om

Bewaarbakjes voor koelkast, diepvries en magnetron
Ben je op zoek naar de perfecte bewaarbakjes voor in de koelkast, de diepvries of onderweg? Bakjes die ook gewoon in de magnetron kunnen? Dan

De 4 beste ijsscheppen
Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de

Sladressing bewaren
Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat