✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Glazen slacentrifuge OXO

De beste slacentrifuge

Een krachtige slacentrifuge is onmisbaar in de keuken. Niet alleen om sla mee te drogen, maar ook om spinazie of bessen mee droog te draaien. De schaal kun je gebruiken om de sla in te serveren en de mand is erg geschikt als broodmand. 

Sla drogen met een theedoek

De slacentrifuge bestaat al een jaar of 40 en is nog steeds populair in de keuken. De lompe grote dingen uit de jaren 70 zijn inmiddels vervangen door mooi uitziende multifunctionele apparaten. En OXO heeft zelfs het zware draaimechanisme vervangen door een eenvoudige duwknop. Hiermee kun je ook zonder kracht te zetten met de zachte grote knop de mand op grote snelheid laten draaien.

Vroeger werd sla gedroogd door de sla in een mandje of een theedoek droog te slingeren. Een prima oplossing als je een tuin hebt, maar niet zo handig in kleine stadsappartementen. En je sla met één druk op de knop droog draaien werkt toch makkelijker.

Multifunctionele slacentrifuge

De slacentrifuges van OXO zijn multifunctioneel. Naast dat je er sla mee kunt droog draaien kun je je salade ook serveren in de schaal en serveer je brood in het mandje. 

Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat hij zomaar van het aanrecht of de tafel valt. De slacentrifuge is namelijk voorzien van een anti-slip ring aan de onderkant. De grote knop is van santoprene en zorgt voor een stevige greep tijdens het drogen. En hij mag in de vaatwasser.

En wist je dat je met een slacentrifuge zelfs koekjes kunt decoreren? Leg de koekjes in de slacentrifuge, doe een paar druppels gekleurd glazuur op de koekjes en start met draaien.

Zo werkt de bediening

Ook als je wat minder kracht in je handen hebt, kun je je salade en andere groente gewoon droog draaien. De slacentrifuge zet je dankzij de antislip ring aan de onderkant stevig op het aanrecht. Je doet de sla of spinazie in de mand en wast het onder de kraan. De mand gebruik je dus om te wassen. Vervolgens plaats je de mand in de slacentrifuge en sluit je het deksel. Nu duw je zachtjes op de antislipknop en begint de mand te spinnen. Je hoeft maar een paar keer te duwen voordat de sla keurig droog is.

Inspiratie uit de speelgoedwinkel

Het pompsysteem in de slacentrifuges is uniek en gepatenteerd. Toen ze bij OXO deze slacentrifuge ontwikkelde haalde ze inspiratie uit de speelgoedwinkel. Dit simpele stukje speelgoed is dus de inspiratie voor de inmiddels beroemde OXO slacentrifuge.

Klein maar fijn

De kleine OXO Slacentrifuge heeft een diameter van 20 centimeter en is een handig, handzaam apparaat. Hij kan precies hetzelfde als de grote slacentrifuge en is net zo eenvoudig te bedienen. Alleen neemt hij minder ruimte in bij het opbergen. En omdat de diameter kleiner is, kan er minder sla in.

Een grote slacentrifuge

De grote OXO Slacentrifuge heeft een diameter van 27 centimeter en is een stuk populairder dan de kleine. Er past ook meer salade in dan in de kleinere variant, wat handig is als je voor meer mensen salade moet klaarmaken.

Slacentrifuge van RVS

De OXO RVS Slacentrifuge heeft een diameter van 26 centimeter. De bak is gemaakt van stijlvol gebrosteld RVS. Dit geeft de slacentrifuge een stoere uitstraling. De RVS slacentrifuge is niet doorzichtig zoals de andere slacentrifuges waardoor je de salade niet kunt zien.

Stijlvol glas

De glazen slacentrifuge heeft een diameter van 27 centimeter. Hij is gemaakt van duurzaam borosilicaatglas en past daardoor perfect op tafel. De deksel kan helemaal uit elkaar zodat je hem grondig kunt reinigen.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

4 comments

  1. beste heer, mevrouw,

    hoe haal je de deksel uit elkaar voor het schoonmaken ? Want er staat wel: dat is eenvoudig, maar hoe dan ?

  2. OXO Good Grips Shop

    Hoi Eric,
    Je pakt het deksel vast, je trekt aan het uitsteeksel aan de onderkant en hij schiet vanzelf los. Om hem in elkaar te zetten klik je hem er gewoon weer op.
    Succes!

  3. Kan de knop van de sla centrifuge ook uit elkaar gehaald worden om schoon te maken. De schijf zelf is wel makkelijk los te krijgen. , maar de draaiknop niet

  4. Hugo van de gaer

    OXO Good Grips Shop, ik stel mij dezelfde vraag bij mijn nieuwe aankoop. Het demonteren tot het binnendeel (met veer) lijkt onmogelijk of gaat tot breuken leiden. Hebt u tips. Met vriendelijke groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *