Winkelwagentje
lekker appeltaart recept oxo good grips shop

Een lekker appeltaartrecept

Er gaat niks boven het maken van een lekkere appeltaart. Denk alleen al aan de heerlijke geur wanneer je bezig bent… Appeltaart is echt een klassieker onder de taarten en dat geldt niet alleen in Nederland. Over de hele wereld vinden mensen appeltaart lekker. Wij kunnen niet zonder onze Hollandse appeltaart, terwijl de Fransen juist zweren bij hun Tarte aux Pommes. En de Amerikanen zijn weer dol op Apple Pie.

Handige tools

Iedereen kan een appeltaart bakken. Goed bakgerei maakt dit makkelijk. De OXO Good Grips tools maken het bakken echt makkelijker. Neem bijvoorbeeld de OXO Appeldeler, de brede garde of de siliconen spatels. Stuk voor stuk producten die jou echt helpen. Bekijk hier meer bakgerei.

De lekkerste recepten

Een appeltaartrecept helpt jou natuurlijk ook. Wij hebben drie lekkere en eenvoudige appeltaartrecepten in dit blog. Een Hollandse, een Franse en een Amerikaanse. Geïnspireerd door Janneke Philippi.

hollandse appeltaart oxo good grips shop

Hollandse appeltaartrecept

De boodschappen: 300 gram bloem, 200 gram suiker, 175 gram boter, 2 eieren, 1 kilo appels, 1,5 theelepel gemalen kaneel en 100 gram rozijnen. Deze ingrediënten zijn voor een Hollandse Appeltaart in een springvorm van 24 centimeter.

Het recept:

 1. Doe de bloem, de boter, anderhalf ei, 100 gram suiker en een beetje zout in de mengkom en kneed het met de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Maak van het deeg een mooie bal, wikkel hem in huishoudfolie en laat hem minstens 30 minuten in de koelkast afkoelen.
 2. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm aan de binnenkant te bekleden. Zowel de bodem als de randen. Vet de springvorm eerst in met een beetje boter. Anders krijg je straks de taart niet meer uit de vorm.
 3. Schil de appels met een dunschiller en snij ze in blokjes. Meng de appelblokjes met de 100 gram suiker die je nog had staan en de kaneel en de rozijnen. Doe er een beetje citroensap bij voor een frissere smaak. Dit hele mengsel giet je vervolgens zorgvuldig in de keurig bekleedde springvorm.
 4. Gebruik het overgebleven deeg voor het vlechtwerk op de appeltaart. Bestrijk dit vlechtwerk met behulp van een bakkwast met ei.
 5. Bak de Hollandse Appeltaart op 180 graden in ongeveer 60 minuten gaar.
franse appeltaartrecept oxo good grips shop

Franse appeltaartrecept

De boodschappen: 100 gram boter, 150 gram suiker, 200 gram bloem, 3 eieren, 125 milliliter crème fraîche, 75 milliliter melk, 1 zakje vanillesuiker en 2 appels. Deze ingrediënten zijn voor een Franse Appeltaart in een springvorm van 24 centimeter.

Het recept:

 1. Doe de bloem, de boter, 1 ei en 100 gram suiker in de mengkom en kneed het met de keukenmachine tot een soepel deeg. Maak van het deeg een mooie bal, wikkel hem in huishoudfolie en laat hem minstens 30 minuten in de koelkast afkoelen.
 2. Vet de springvorm in met een beetje boter. Bekleed de springvorm met het deeg. Zowel de bodem als de rand. Leg bakpapier op de deegbodem en leg daar blindvulling bovenop. Bak de taartbodem een kleine 20 minuten op 180 graden.
 3. Klop met een grote garde de crème fraîche, de melk, de vanillesuiker, 50 gram suiker en 2 eieren tot een glad mengsel. Schil de appels en snij ze in partjes (eerst in vieren, dan ieder stukje in 8 partjes)
 4. Schenk het mengsel in de taartbodem en druk de appelpartjes in de room.
 5. Bak de Franse Appeltaart op 180 graden in 30 minuten gaar.
 6. Bestrooi de taart met de bloemverstuiver met wat poedersuiker.
amerikaanse appeltaart oxo good grips shop

Amerikaanse Appeltaart recept

De boodschappen: 2 eieren, 400 gram bloem, 125 gram suiker, 225 gram boter, 1 kilo appels, 1 theelepel gemalen kaneel en 100 gram pecannoten. Deze ingrediënten zijn voor een Amerikaanse Appeltaart in een springvorm van 24 centimeter.

Het recept:

 1. Splits 1 ei met de eierscheider. Doe de bloem, de boter, 1 ei, 1 eidooier, 50 gram suiker en een beetje zout in de mengkom en kneed het met de keukenmachine tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een mooie bal, wikkel hem in huishoudfolie en laat hem minstens 30 minuten in de koelkast afkoelen.
 2. Gebruik 2/3 van het deeg om de springvorm aan de binnenkant te bekleden. Zowel de bodem als de randen. Laat het deeg iets over de rand hangen. Vet de springvorm eerst in met een beetje boter.
 3. Schil de appels en snij ze in plakjes. Meng de appels met de 75 gram suiker die je nog had staan en de kaneel en de pecannoten.
 4. Schep het appelmengsel in de taartbodem
 5. Maak van het overige deeg een mooie deeglap om te taart mee af te dekken. Druk hem bij de randen goed aan. Maak een paar sneetjes in dit deksel van deeg, bestrijk hem met losgeklopt eiwit en bestrooi hem met suiker.
 6. Bak de Amerikaanse Appeltaart op 180 graden in ongeveer 45 minuten gaar.
oxo-de-4-beste-ijsscheppen

Serveren

Decoreer de appeltaart met een laag slagroom of een bolletje ijs. Of allebei natuurlijk. Drink je er ook een lekker kopje koffie of thee bij? Dan kan jouw dag niet meer stuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.