Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Zo maak je een smeuïge stamppot

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel. Voor dit oer-Hollandse gerecht raden wij kruimige aardappels aan. Omdat deze makkelijk uit elkaar vallen na het koken. En je ze mooi tot puree kunt stampen. 

Maar zonder goed gereedschap zul je nooit de beste stamppot of aardappelpuree maken. Gelukkig heeft OXO hele fijne aardappelstampers. Waar je maar weinig kracht mee hoeft te zetten en gegarandeerd een stamppot maakt zonder klontjes.

Stevige Aardappel-stamper

De OXO RVS Aardappelstamper ligt prettig in de hand door de zachte, comfortabele greep. Die de druk absorbeert tijdens het stampen.

De stamper heeft een perfecte ovale vorm. Waardoor je eenvoudig langs de rand van de pan stampt. Zodat uiteindelijk alle aardappels voor de stamppot perfect gepureerd zijn.

Een nylon stamper

Deze Aardappelstamper is gemaakt van stevig nylon. Hierdoor is hij veilig voor de anti-aanbaklaag. En kun je jouw stamppot extra goed aanstampen. Zo krijg je echt een smeuïge puree.

De nylon aardappelstamper is prettig in gebruik door het comfortabele anti-sliphandvat. Hij kan gewoon in de vaatwasser en is hittebestendig tot 200 graden Celsius.

Aardappelstamper met horizontale greep

Met de OXO Aardappelstamper met Horizontale Greep lukt jouw stamppot altijd! De aardappelstamper druk je recht omlaag. Waardoor de handgreep de druk opvangt van het stampen. Zo kun je met minder moeite veel meer kracht zetten. De stevige fijnmazige roestvrijstalen plaat maakt de aardappelpuree extra zacht.

Ben je fan van OXO? Dan wil je vast alles weten over onze fijne producten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en aanbiedingen.

Een lekker stamppotrecept voor de herfst

Het najaar is nu echt begonnen. Terwijl het buiten waait en regent is het binnen tijd voor een warme stamppot en gezelligheid. Dit herfstige stamppotrecept met pompoen en geitenkaas is een keer wat anders dan de wel bekende boerenkoolstamppot. Ga jij het uitproberen?

De ingrediënten

Hoe maak je het?

  1. Met de OXO Dunschiller zijn de aardappelen en pompoen zo geschild. Snijd ze daarna in grove blokjes. 
  2. Doe de aardappelen en pompoen in een pan en laat ze net onder water staan. Breng het water aan de kook en zet een timer van 12 minuten.
  3. Hak in de tussentijd de walnoten en snijd de appel in blokjes.
  4. Giet het water af en laat de deksel nog eventjes op de pan staan. Dan garen de aardappels en pompoen nog een beetje door. En is het stampen helemaal een eitje 🙂
  5. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Nu kan het stampen beginnen!
  6. Als de stamppot klontvrij is voeg je een klontje boter, de salie en de helft van de geitenkaas toe. Meng dit goed met elkaar door tot de geitenkaas lekker gesmolten is.
  7. Op het laatst voeg je de helft van de walnoten, de stukjes appel en rucola aan de stamppot toe. Meng dit nog een keer goed door en bewaar een klein beetje rucola voor de garnering.
  8. Serveer de herfststamppot met de overgebleven geitenkaas, rucola en walnoten bovenop.

Serveren

Nu je een pan heerlijke stamppot hebt, is het tijd om de stamppot op te dienen. Dat doe je met de RVS serveerset uit de SteeL-collectie. Dankzij de fijne anti-slipgreep verdeel je de stamppot in een handomdraai over de borden. De brede kop geeft veel ruimte voor grote, volle scheppen. Precies wat je nodig hebt bij het opscheppen van stamppot.

Eetsmakelijk!

Alles om zelf stamppot te maken

Interessant blog? Deel het online 🙂

Een lekker appeltaartrecept
Blog
OXO Good Grips Shop

Een lekker appeltaartrecept

Er gaat niks boven het maken van een lekkere appeltaart. Denk alleen al aan de heerlijke geur wanneer je bezig bent… Appeltaart is echt een

Handige sinterklaascadeaus
Blog
Brechje

Handige sinterklaascadeaus

Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent dat het tijd is om sinterklaascadeaus te kopen. En of je nu lootjes hebt getrokken of op

Zelf pompoenpitten roosteren
Blog
Brechje

Zelf pompoenpitten roosteren

Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep,

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

Glazen slacentrifuge OXO
Blog
OXO Good Grips Shop

De beste slacentrifuge

Een krachtige slacentrifuge is onmisbaar in de keuken. Niet alleen om sla mee te drogen, maar ook om spinazie of bessen mee droog te draaien.

OXO SteeL wint een award
Blog
Brechje

OXO SteeL wint een award

OXO SteeL wint een award, de Red Dot Award 2022. Ieder jaar wordt deze award uitgereikt aan producten met een innovatief, duurzaam en mooi ontwerp.