✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Wat is een juliënnesnijder

Wat is een juliënnesnijder?

Wat is een juliënnesnijder? Met een juliënnesnijder geef je net dat beetje extra aandacht aan je gerecht. Eigenlijk is het niks anders dan een dunschiller met een gekarteld mes. Je kunt er groentes als komkommer en wortel mee in sliertjes raspen. Leuk voor een zomerse salade, een pokébowl of als tussendoortje voor jezelf of je kinderen.

Waar komt juliënne vandaan?

Juliënne is een Franse keukenterm. Het betekent zeer fijngesneden groente. Hier worden de vierkante reepjes of staafjes bedoeld van ongeveer 1-3 millimeter dik en 3-4 centimeter lang. Precies waar de juliënnesnijder voor is gemaakt. Juliënne wordt gebruikt als vulling in soepen, sauzen en salades. 

De juliënnesnijder

De juliënnesnijder heeft een zeer zacht en comfortabel handvat met anti-slip. Het scherpe blad is van Japans RVS en is voorzien van een transparant beschermkapje die automatisch open dicht gaat tijdens het schillen. Na gebruik mag de juliënneschiller gewoon in de vaatwasser.

Juliënne snijden

Stevige fruit- en groentesoorten zoals courgettes, wortelen, aardappelen en appels zijn perfect om juliënne te snijden. Maar ook citrusvruchten kun je ervoor gebruiken. En dan met name de schil. Bijvoorbeeld voor een cocktail of als ingrediënt bij het bakken.

OXO juliënnesnijder

De juliënnesnijder is onmisbaar in de keukenla. Bij OXO hebben we nog meer fijne dunschillers.

OXO dunschillers

De juliënnesnijder is eigenlijk een dunschiller om groente in dunne sliertjes te snijden. Achter de schermen bij OXO wordt er meer nagedacht over het design van de dunschillers dan je misschien zou denken. Er is nagedacht over het mesje, de fijne greep en zelfs de grote en de vorm van de dunschillers.

OXO dunschiller prep

Het design

De dunschillers zijn gemaakt met de bewegingsvrijheid in gedachten. OXO zag dat tijdens het schillen, de hand steeds verder richting het mesje gleed. Daarom werd er besloten om de dunschiller eenvoudiger en vooral ook comfortabeler te maken. Daarom zijn de antislip handvaten nu ook aan de zijkanten van de dunschiller verlengt. Zo kunnen zelfs gladde handen het schillen niet in de weg staan.

Lichte bediening

Het doel van de dunschillers is om hem voor iedereen fijn in gebruik te laten zijn. En dat is ook zeker gelukt. Om de dunschillers te gebruiken is weinig kracht nodig, heb je geen stevige grip nodig en hij glijdt moeiteloos door de verschillende soorten groenten en fruit.

Juliënnesnijders

Interessant blog? Deel het online 🙂

rvs koken
Blog
Anne Groen

De voordelen van RVS

Er is geen enkel ander merk dat zo goed nadenkt over zijn producten als OXO Good Grips. Zo bieden we steeds meer roestvrijstalen producten aan.

mangosnijder
Blog
Anne Groen

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *