✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

gezonde ijsthee met gember

Zelf gezonde en zomerse ijsthee maken

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo kan iedereen er onbeperkt van genieten. In dit blog delen we een gezonde ijsthee waarin gember de hoofdrol speelt. Wat is er zo bijzonder aan deze pittige groente? En hoe schil en snij je deze nu het beste?

Gezondheids-voordelen

Gember is van nature een pittig en warm ingrediënt. Maar wist je dat gember ook een aantal gezondheidsvoordelen heeft? Zo beschikt het over ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen bij een heleboel gezondheidsgerelateerde zaken.

Hoe schil je gember?

De meest eenvoudige manier om de gember te schillen is met een recht model dunschiller. Dankzij de stevige anti-slipgreep en de vlijmscherpe draaibare messen snijd je gemakkelijk door de vezelachtige schil.

Wil je niet alle gemberwortel gebruiken in je ijsthee? Schil dan alleen de schil van het deel dat je gaat gebruiken. De schil zorgt ervoor dat de gember langer vers blijft.

Gember met schil

Naast dat je gember kunt schillen, is het ook erg lekker en gezond om gember met schil te eten. De schil bevat veel voedingstoffen en vezels, en kan een extra smaakdimensie toevoegen aan je gerechten. Als je ervoor kiest om de schil te behouden, is het belangrijk dat je de gember goed wast voordat je deze gebruikt. 

Gember snijden

Tijdens het schillen heb je waarschijnlijk gemerkt dat gember een vezelige groente is. Als je de gember van dichtbij bekijkt zie je dat de vezels in een verticale richting lopen. Daarom kun je de gemberwortel het beste in ‘muntjes’ snijden. In de breedte dwars op de vezelrichting. Dit maakt het snijden van de gember veel gemakkelijker. En het ziet er ook nog leuk uit in je drankje!

Nog een tip..

Snijdt de gember eerst in de lengte doormidden zodat je de platte kant op de snijplank kunt leggen. Zo voorkom je dat de gember wegglijdt tijdens het snijden.

Gember raspen

De meest eenvoudige manier om gember te snijden is met een gember- en knoflookrasp. Deze rasp is onmisbaar bij het raspen van gember vanwege de fijne eigenschappen. Het roestvrijstalen geëtste oppervlak heeft scherpe, hoge tanden om vezelige ingrediënten te raspen. Bovendien heeft de rasp een zacht handvat met een comfortabele anti-slipgreep. Tot slot kan het opklikbare deksel gebruikt worden als schraper. Zodat je echt alle geraspte gember kunt gebruiken in je gerecht.

Recept: ijsthee met gember en citroen

Deze verse ijsthee met gember is uitermate fris, met een licht zoetje van de honing. Serveer de ijsthee met flink veel ijsklontjes en wat munt. Ook altijd een zeer welkom drankje tijdens een BBQ of picknick.

Benodigdheden

  • 2 liter groene thee, vers gezet
  • stukje gember van 3cm, geschild en geraspt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2tl honing (of meer naar smaak)
  • schijfjes citroen en blaadjes munt om te serveren

Bereidingswijze

  • schenk de thee in een grote kan en roer hier de gember- en citroenrasp door
  • laat de thee afkoelen en zet afgedekt in de koelkast zodra deze lauw is. Laat goed koud worden
  • roer vlak voor het serveren het citroensap en de honing erdoor
  • vul een karaf met veel ijsblokjes, wat schijfjes citroen en blaadjes munt
  • schenk hier de koude ijsthee bij en serveer

De ijsthee wordt trouwens sterker naarmate je ‘m langer laat staan, maar waarschijnlijk red je ‘t niet zo lang.

Gember schillen en snijden

Interessant blog? Deel het online 🙂

gezonde ijsthee met gember
Blog
Anne Groen

Zelf gezonde en zomerse ijsthee maken

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo

kernsen ontpitten
Blog
Anne Groen

Gemakkelijk kersen ontpitten

Het kersenseizoen is begonnen! En dat is fijn, want er gaat niets boven de smaak van verse, sappige kersen in de zomer. Heb jij deze

aardbijen vers houden
Blog
Anne Groen

Aardbeien bewaren

Het aardbeienseizoen is begonnen! Dit seizoen, uit de volle grond en dus niet uit de kas, loopt van juni tot september. De glanzend-rode rakkers smaken en

Originele Vaderdagcadeaus
Blog
OXO Good Grips Shop

Originele Vaderdagcadeaus

Op Vaderdag mag je je vader in het zonnetje zetten. En misschien tijdens het ontbijt een mooi cadeau overhandigen. Is jouw vader een echte kookfanaat?

rvs koken
Blog
Anne Groen

De voordelen van RVS

Er is geen enkel ander merk dat zo goed nadenkt over zijn producten als OXO Good Grips. Zo bieden we steeds meer roestvrijstalen producten aan.