Driewerf hoera, het is bijna Koningsdag. De straten kleuren oranje en de vlaggen gaan uit. Er worden Koningsspelen georganiseerd en een vrijmarkt. Maar koffie met een traditionele oranje tompouce is ook een echte traditie met Koningsdag. De oranje tompoucen koop je bij de bakker, in de supermarkt, of je maakt ze lekker zelf. We vonden dit toprecept. Bakken maar!
Handige tools
Allereerst zorg je ervoor dat je de handige tools allemaal bij de hand hebt:
- Mengkom
- Glaceermes
- Lepel
- Eierscheider
- Maatkan (250 ml.)
- Handmixer
- Mesje
- Bakkwast
- Weegschaal
- Pan
- Zeef
- Huishoudfolie
- Oven
- Koelkast
Ingrediënten
Vervolgens haal je alle ingrediënten in huis.
- 2 eierdooiers
- 25 gram bloem
- 250 milliliter melk
- 40 gram basterdsuiker
- 100 gram poedersuiker
- ½ vanillestokje
- 1 eiwit
- Zout
- 1 flesje oranje voedingskleurstof
- Paar druppels citroensap
- Bladerdeeg (8 plakken van 8 x 16 centimeter)

Zo maak je de tompoucen
Nu alles klaarstaat kunnen we gaan mengen, bereiden en bakken. Doe je schort om en bakken maar.
- Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Maak ondertussen de pudding
- Verwarm de melk, een beetje zout en het vanillestokje ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat de melk net niet kookt
- Haal het vanillestokje uit de melk, verwijder de zaadjes en doe het stokje weer terug in de melk
- Doe de eierdooiers, de suiker en de bloem in een mengkom
- Roer dit totdat het beslag dik wordt en meng er de helft van de melk doorheen
- Roer het geheel goed door elkaar en doe het mengsel bij de rest van de melk in de pan
- Roer het mengsel goed door elkaar op laag vuur. Als de pudding dik is, haal je de pan van het vuur. Dek het af met huidhoudfolie en zet de pudding in de koelkast
- Nu maakt je het glazuur. Zeef de poedersuiker en doe er een paar druppels citroensap en het eiwit bij
- Meng het geheel gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de oranje kleurstof toe
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Bestrooi de bakplaat met wat bloem
- Snij uit het bladerdeeg 8 plakken van 8 x 16 centimeter en leg ze op de bakplaat
- Bestrijk het bladerdeeg met een beetje eiwit en bak ze ongeveer 10 minuten
- Op de onderste plak smeer je de dikke laag pudding. Deze dek je af met de tweede plak. Op de tweede plak smeer je het glazuur
- Optioneel kun je nog een streepje slagroom op je oranje tompouce doen. Oh ja, en een vlaggetje natuurlijk. Het is immers Koningsdag! 👑
Het resultaat
Het resultaat zijn de lekkerste oranje tompoucen die je ooit hebt geproefd. Want niets is zo lekker als zelfgemaakte tompoucen. Die je met een kopje koffie serveert en waarmee je geniet van een heerlijke zonnige Koningsdag.

Fijn bakgerei
Interessant blog? Deel het online 🙂

Een lekker appeltaartrecept
Er gaat niks boven het maken van een lekkere appeltaart. Denk alleen al aan de heerlijke geur wanneer je bezig bent… Appeltaart is echt een

Sinterklaascadeaus
Koopgids met de 10 populairste sinterklaascadeaus waar je echt iets aan hebt. Dit is de Top 10 OXO-producten voor de feestdagen.

Gember schillen, snijden en bewaren
Gember is een heerlijke toevoeging in kerstkoekjes of verse roerbakgerechten. Er zijn potjes en poeders verkrijgbaar met gember extract, maar er gaat niets boven de

Zelf gezonde chips maken
Zelf gezonde chips maken van groente is lekkerder en gezonder dan normale chips. Het kost wel wat tijd maar dan heb je ook een heerlijk

De beste knoflookpers
Een teentje knoflook in je gerecht is heerlijk. Het persen van de knoflook helaas vaak wat minder. Met de OXO Knoflookpers is je knoflook binnen

Honden- en kattenvoer bewaren
De OXO POP Containers kunnen naast pasta, bloem en nootjes nog veel meer bewaren. Zo kan je ze uitstekend gebruiken voor het bewaren van honden-