Gepost op

Recept Oranje Tompoucen

recept-oranje-tompoucen

Driewerf hoera, het is weer bijna Koningsdag. De straten kleuren oranje en de zon schijnt. Koningsspelen, vrijmarkt en natuurlijk koffie met een traditionele Oranje Tompouce maken het feest compleet. De Oranje Tompoucen koop je bij de bakker, in de supermarkt, of je maakt ze lekker zelf. Zullen we het eens proberen? We vonden we dit toprecept. Bakken maar!

Handige tools

Allereerst zorg je ervoor dat je de handige tools allemaal bij de hand hebt.

Ingrediënten Oranje Tompouce

Vervolgens haal je alle ingrediënten in huis.

  • 2 eierdooiers
  • 25 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 40 gram basterdsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • ½ vanillestokje
  • 1 eiwit
  • Zout
  • 1 flesje oranje voedingskleurstof
  • Paar druppels citroensap
  • Bladerdeeg (8 plakken van 8 x 16 centimeter)

Recept Oranje Tompouce

Nu alles klaarstaat kunnen we gaan mengen, bereiden en bakken. Doe je schort om en bakken maar.

  1. Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Maak ondertussen de pudding
  2. Verwarm de melk, een beetje zout en het vanillestokje ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat de melk net niet kookt
  3. Haal je het vanillestokje uit de melk, verwijder je de zaadjes en doe je het stokje weer terug in de melk
  4. Doe je de eierdooiers, de suiker en de bloem in een mengkom
  5. Roer dit totdat het beslag dik wordt en meng er de helft van de melk doorheen
  6. Roer het geheel goed door elkaar en doe het mengsel in de pan bij de rest van de melk
  7. Roer het mengsel goed door elkaar op laag vuur. Als de pudding dik is, haal je de pan van het vuur. Dek het af met huidhoudfolie en zet de pudding in de koelkast
  8. Nu maakt je het glazuur. Zeef de poedersuiker en doe er een paar druppels citroensap en het eiwit bij
  9. Meng het geheel gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de oranje kleurstof toe
  10. Verwarm de oven voor op 220 graden
  11. Bestrooi de bakplaat met wat bloem
  12. Snij uit het bladerdeeg 8 plakken van 8 x 16 centimeter en leg ze op de bakplaat
  13. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje eiwit en bak ze ongeveer 10 minuten
  14. Op de onderste plak smeer je de dikke laag pudding. Deze dek je af met de tweede plak. Op deze tweede plak smeert je het glazuur
  15. Optioneel kun je er nog een streepje slagroom op doen. Of een andere vorm. Kies zelf maar. Oh ja, en een vlaggetje natuurlijk. Het is immers Koningsdag

Resultaat

Het resultaat zijn de lekkerste Oranje Tompoucen die je ooit hebt geproefd. Want niets is zo lekker als zelfgemaakte tompoucen. Die je met een kopje koffie serveert en waarmee je geniet van een heerlijke zonnige Koningsdag.

recept-oranje-tompouce

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.