✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

De voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak

Nu de dagen langer en de nachten korter worden, is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak. Als je het ons vraagt één van de grootste klussen in huis. Daarom adviseren we om de schoonmaak op te delen in twee dagen. Zo houdt je het overzicht en kun je ook de plekjes schoonmaken waar je normaal niet zou komen. In deze blog delen we onze tips hoe jouw huis straks weer helemaal fris en schoon is.

De badkamer

Waarschijnlijk maak je je badkamer regelmatig schoon. Alles met een doekje afnemen, ontkalken en dweilen. Tijdens de voorjaarsschoonmaak kun je de hoekjes meepakken die je normaal niet meepakt.

Checklist badkamer

Begin de schoonmaak bij de douche of het bad. Gebruik hiervoor de OXO uitschuifbare schrobborstel. Dankzij de hoekvormige en draaibare kop kom je overal bij. En je pakt alle hoeken mee. De scrobborstel is uitschuifbaar tot 107 centimeter.

Vervolgens ga je verder bij de wasbak en het toilet. Voor de wasbak gebruik je de borstelset. Zo poets je alle kalkresten weg en met het rubberen uiteinde kun je ook tussen de kraan en het wasmeubel grondig schoonmaken.

Als laatste desinfecteer je de prullenbak en dweil je de vloer. 

De slaapkamer

In de slaapkamer kom je eigenlijk alleen om te slapen. Tijdens de voorjaarsschoonmaak is het fijn om ook de slaapkamer grondig onder handen te nemen. Zet de ramen lekker open zodat het lekker kan doorluchten en begin met het wassen van je beddengoed.

Checlist slaapkamer

Je kussens en deken kun je ook wassen. Kijk van te voren wel even op het waslabel. De meeste kussens en dekens kunnen gewassen worden op 30 graden en in de droger op een koud programma.

Schuif je bed aan de kant en haal al het stof weg wat eronder ligt. Je kunt hier de vloerwisser met microvezel voor gebruiken. Met de vloerwisser maak je de grond gemakkelijk schoon. De microvezel neemt eenvoudig stof op en houdt het vast. En de microvezel doek kun je na afloop in de wasmachine doen.

De voorjaarsschoonmaak is ook een goed moment om je kledingkast weer eens uit te zoeken. En alles wat je niet meer draagt of niet meer leuk vindt weg te gooien. Vergeet ook niet om even een doekje door de lades te halen.

De keuken

Bij de voorjaarsschoonmaak in de keuken begin je bij het leegmaken van de kastjes en de lades. Dan staat er niks in de weg tijdens het poetsen en kun je weggooien wat je niet meer gebruikt. Vervolgens kun je de koelkast schoonmaken en opruimen. Daarna begin je met het schoonmaken van de keuken.

Checklist voor de keuken

Begin aan de buitenkant van de keuken. Dus de buitenkant van de lades, vaatwasser, koelkast etc. Ga daarna verder met de binnenkant. Deel je keukenlades en kastjes opnieuw in en gooi weg wat je niet meer gebruikt. 

Daarna kun je op het aanrecht gaan schoonmaken. Om de wasbak schoon te maken en echt overal tussen te komen gebruik je de reinigingsset voor in de keuken. Met deze speciale borstel kun je in ieder hoekje en gaatje schoonmaken. En met het kunststof uiteinde schraap je kalk en ander vuil weg.

Vervolgens maak je met de scrobborstel het aanrecht grondig schoon.

Als laatste haal je nog een dweil door de keuken. En de keuken is klaar voor het voorjaar.

De woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je misschien wel het meeste komt van alle ruimtes in huis. Daarom zul je deze ruimte vaker grondig onder handen nemen. 

Checklist woonkamer

Reinig als eerst alle tafels en andere meubels met een vochtige doek en een klein beetje schoonmaakmiddel. Schuif de meubels ook aan de kant zodat je onder de bank en kastjes kunt schoonmaken.

Vervolgens kun je de ramen zemen. Als het regent of er wordt regen voorspeld, stel dit dan nog even uit. Anders heb je dezelfde dag weer vieze ramen. Om de ramen te zemen gebruik je de OXO RVS raamwisser

Bovenop de kasten en ook zeker eronder is de plek voor stof. Met de schoonmaakragers kom je gemakkelijk op deze plekken. De ragers hebben een microvezel doek wat het stof opneemt en vasthoudt. En de ragers zijn duurzaam. Je kunt de hoes gewoon in de wasmachine doen of een vervangingshoes kopen

Elektronica schoonmaken

Nu het huis weer helemaal klaar is voor het voorjaar en de zomer. Is het tijd om je elektronische apparaten nog te voorzien van een grondige schoonmaak. Want je telefoon, laptop en koptelefoon zijn viezer dan je denkt. 

Begin bij je koptelefoon of je oortjes. Met de speciale reinigingsborstel kun je gemakkelijk je koptelefoon reinigen zonder water. 

Als laatste maken we het toetsenbord schoon met de speciale reinigingsset voor toetsenborden.

Interessant blog? Deel het online 🙂

rvs koken
Blog
Anne Groen

De voordelen van RVS

Er is geen enkel ander merk dat zo goed nadenkt over zijn producten als OXO Good Grips. Zo bieden we steeds meer roestvrijstalen producten aan.

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

OXO handige schoonmaaktips
Blog
Brechje

Handige schoonmaaktips

Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.