✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Recept oranje tompoucen

Recept oranje tompoucen

Driewerf hoera, het is bijna Koningsdag. De straten kleuren oranje en de vlaggen gaan uit. Er worden Koningsspelen georganiseerd en een vrijmarkt. Maar koffie met een traditionele oranje tompouce is ook een echte traditie met Koningsdag. De oranje tompoucen koop je bij de bakker, in de supermarkt, of je maakt ze lekker zelf. We vonden dit toprecept. Bakken maar!

Handige tools

Allereerst zorg je ervoor dat je de handige tools allemaal bij de hand hebt:

Ingrediënten

Vervolgens haal je alle ingrediënten in huis.

  • 2 eierdooiers
  • 25 gram bloem
  • 250 milliliter melk
  • 40 gram basterdsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • ½ vanillestokje
  • 1 eiwit
  • Zout
  • 1 flesje oranje voedingskleurstof
  • Paar druppels citroensap
  • Bladerdeeg (8 plakken van 8 x 16 centimeter)
Recept voor oranje tompoucen

Zo maak je de tompoucen

Nu alles klaarstaat kunnen we gaan mengen, bereiden en bakken. Doe je schort om en bakken maar.

  1. Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Maak ondertussen de pudding
  2. Verwarm de melk, een beetje zout en het vanillestokje ongeveer 15 minuten. Zorg ervoor dat de melk net niet kookt
  3. Haal het vanillestokje uit de melk, verwijder de zaadjes en doe het stokje weer terug in de melk
  4. Doe de eierdooiers, de suiker en de bloem in een mengkom
  5. Roer dit totdat het beslag dik wordt en meng er de helft van de melk doorheen
  6. Roer het geheel goed door elkaar en doe het mengsel bij de rest van de melk in de pan
  7. Roer het mengsel goed door elkaar op laag vuur. Als de pudding dik is, haal je de pan van het vuur. Dek het af met huidhoudfolie en zet de pudding in de koelkast
  8. Nu maakt je het glazuur. Zeef de poedersuiker en doe er een paar druppels citroensap en het eiwit bij
  9. Meng het geheel gedurende 3 minuten. Voeg vervolgens de oranje kleurstof toe
  10. Verwarm de oven voor op 220 graden
  11. Bestrooi de bakplaat met wat bloem
  12. Snij uit het bladerdeeg 8 plakken van 8 x 16 centimeter en leg ze op de bakplaat
  13. Bestrijk het bladerdeeg met een beetje eiwit en bak ze ongeveer 10 minuten
  14. Op de onderste plak smeer je de dikke laag pudding. Deze dek je af met de tweede plak. Op de tweede plak smeer je het glazuur
  15. Optioneel kun je nog een streepje slagroom op je oranje tompouce doen. Oh ja, en een vlaggetje natuurlijk. Het is immers Koningsdag! 👑

Het resultaat

Het resultaat zijn de lekkerste oranje tompoucen die je ooit hebt geproefd. Want niets is zo lekker als zelfgemaakte tompoucen. Die je met een kopje koffie serveert en waarmee je geniet van een heerlijke zonnige Koningsdag.

Fijn bakgerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *