✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Vaderdagontbijt ideeen

Vaderdagontbijt idee

Zondag 19 juni is het Vaderdag. Dan zetten we alle vaders een dagje extra in het zonnetje. Verras jij je vader of partner met een heerlijk ontbijt (op bed)? We hebben een heerlijk recept gemaakt voor de perfecte start van Vaderdag, namelijk American Pancakes met stukjes banaan en blauwe bessen.

American pancakes

Hieronder vind je een recept voor een American pancakes. Heel lekker, en gezonder met elk extra stuk fruit wat je erop doet. Geloof ons maar, hier wordt je vader of partner heel blij van.

Ingrediënten beslag

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 eetlepel suiker
  • 175 milliliter melk
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 5 eetlepels stroop
  • Beetje poedersuiker

Toppings

  • Handje blauwe bessen
  • 1 banaan
  • Stroop
  • Handje aardbeien

Mocht je vader niet van blauwe bessen, banaan of aardbei houden kun je dit fruit ook ruilen met fruit dat je vader wel lekker vindt. 

Beslag maken

Om het beslag te maken doe je de baksoda, het zelfrijzend bakmeel, kaneel en de suiker in een kom. De OXO Maatlepels zijn perfect om de juiste hoeveelheden toe te voegen. Bijvoorbeeld een 1/2 theelepel kaneel. Roer met een OXO Brede Garde de melk en het ei erdoor. Smelt 20 gram boter en roer dit ook door het beslag.

american pancakes oxo good grips

Bakken maar

Nu het beslag klaar is, verhit je een beetje boter in een koekenpan en voeg je 3 flinke eetlepels beslag toe voor 3 pancakes. Wil je precies te werk gaan met het toevoegen van het beslag? Met de OXO Precision Beslagdispenser doseer je de perfecte hoeveelheid beslag zonder te knoeien. Bak de pancakes tot al het beslag op is en houd ze daarna warm onder een bord. Gebruik eventueel de OXO Extra Flexibele Pannenkoekspatel om de pannenkoeken gemakkelijk om te draaien.

Finishing touch

Nu alle pancakes gebakken zijn, maak je stapels van 3 pancakes met blauwe bessen ertussen. Snijd de banaan en aardbeien in plakjes en leg ze samen met de rest van de bessen bovenop de pancakes. Giet de stroop en strooi de poedersuiker overheen voor de finishing touch. Dat wordt smullen…

Andere alternatieven

Houd jouw vader niet van pancakes maar liever van een lekker eitje? Maak dan een gepocheerd eitje met de OXO eierpocheerder.

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.