✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Zo maak je een smeuïge stamppot

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel. Voor dit oer-Hollandse gerecht raden wij kruimige aardappels aan. Omdat deze makkelijk uit elkaar vallen na het koken. En je ze mooi tot puree kunt stampen. 

Maar zonder goed gereedschap zul je nooit de beste stamppot of aardappelpuree maken. Gelukkig heeft OXO hele fijne aardappelstampers. Waar je maar weinig kracht mee hoeft te zetten en gegarandeerd een stamppot maakt zonder klontjes.

Stevige Aardappel-stamper

De OXO RVS Aardappelstamper ligt prettig in de hand door de zachte, comfortabele greep. Die de druk absorbeert tijdens het stampen.

De stamper heeft een perfecte ovale vorm. Waardoor je eenvoudig langs de rand van de pan stampt. Zodat uiteindelijk alle aardappels voor de stamppot perfect gepureerd zijn.

Een nylon stamper

Deze Aardappelstamper is gemaakt van stevig nylon. Hierdoor is hij veilig voor de anti-aanbaklaag. En kun je jouw stamppot extra goed aanstampen. Zo krijg je echt een smeuïge puree.

De nylon aardappelstamper is prettig in gebruik door het comfortabele anti-sliphandvat. Hij kan gewoon in de vaatwasser en is hittebestendig tot 200 graden Celsius.

Aardappelstamper met horizontale greep

Met de OXO Aardappelstamper met Horizontale Greep lukt jouw stamppot altijd! De aardappelstamper druk je recht omlaag. Waardoor de handgreep de druk opvangt van het stampen. Zo kun je met minder moeite veel meer kracht zetten. De stevige fijnmazige roestvrijstalen plaat maakt de aardappelpuree extra zacht.

Een lekker stamppotrecept voor de herfst

Het najaar is nu echt begonnen. Terwijl het buiten waait en regent is het binnen tijd voor een warme stamppot en gezelligheid. Dit herfstige stamppotrecept met pompoen en geitenkaas is een keer wat anders dan de wel bekende boerenkoolstamppot. Ga jij het uitproberen?

De ingrediënten

Hoe maak je het?

  1. Met de OXO Dunschiller zijn de aardappelen en pompoen zo geschild. Snijd ze daarna in grove blokjes. 
  2. Doe de aardappelen en pompoen in een pan en laat ze net onder water staan. Breng het water aan de kook en zet een timer van 12 minuten.
  3. Hak in de tussentijd de walnoten en snijd de appel in blokjes.
  4. Giet het water af en laat de deksel nog eventjes op de pan staan. Dan garen de aardappels en pompoen nog een beetje door. En is het stampen helemaal een eitje 🙂
  5. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Nu kan het stampen beginnen!
  6. Als de stamppot klontvrij is voeg je een klontje boter, de salie en de helft van de geitenkaas toe. Meng dit goed met elkaar door tot de geitenkaas lekker gesmolten is.
  7. Op het laatst voeg je de helft van de walnoten, de stukjes appel en rucola aan de stamppot toe. Meng dit nog een keer goed door en bewaar een klein beetje rucola voor de garnering.
  8. Serveer de herfststamppot met de overgebleven geitenkaas, rucola en walnoten bovenop.

Serveren

Nu je een pan heerlijke stamppot hebt, is het tijd om de stamppot op te dienen. Dat doe je met de RVS serveerset uit de SteeL-collectie. Dankzij de fijne anti-slipgreep verdeel je de stamppot in een handomdraai over de borden. De brede kop geeft veel ruimte voor grote, volle scheppen. Precies wat je nodig hebt bij het opscheppen van stamppot.

Eetsmakelijk!

Alles om zelf stamppot te maken

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.