✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Ceasarsalade maken

Ceasarsalade maken

Een ceasarsalade maken. Bijvoorbeeld als sidedish tijdens een diner met vrienden. En de leftovers neem je de volgende dag mee naar je werk. Wij hebben een heerlijk recept gevonden om zelf een ceasarsalade te maken. Inclusief een heerlijke dressing speciaal voor ceasarsalades. Benieuwd naar het recept? Lees gauw verder. 

Romeinse sla

Als je een ceasarsalade maakt voor 4 – 6 personen was en snijd je één krop Romeinse Sla. Snij de sla in stukken of maak de salade met bladeren. Doe de sla in een vergiet en was het af onder de kraan. Vervolgens droog je de sla met een slacentrifuge. Met de slacentrifuge van OXO was en droog je de sla door het uitneembare mandje.

Knapperige crroutons

Croutons mogen natuurlijk niet ontbreken in een ceasarsalade. Om de croutons te maken bestrijk je vier sneetjes zuurdesem- of boerenbrood aan beide kanten met olijfolie. Doe dit met behulp van een bakkwast. En bestrooi je ze met een beetje zeezout. 

Vervolgens bak je het brood aan beide kanten goudbruin. Haal het brood uit de pan, laat het afkoelen en scheur het vervolgens in kleine stukjes of snij het in blokjes.

Ceasarsalade maken croutons

Parmezaanse kaas

Super lekker bij een ceasarsalade is wat Parmezaanse kaas. Je raspt dit gemakkelijk met de blokrasp. De hoeveelheid Parmezaanse kaas is helemaal naar eigen smaak. Wij vinden het lekker om de kaas als laatste over de salade te doen maar je kunt dit ook doen wanneer de croutons in de salade gaan.

Met het fijne keukengerei van OXO Good Grips maak je lekkerste gerechten voor thuis en onderweg.

Groente voor wat kleur

Een klassieke ceasarsalade is Romeinse sla, croutons, geraspte Parmezaanse kaas, kip en een dressing. Maar wat meer kleur en smaak toevoegen aan je salade is natuurlijk altijd lekker en gezond. Je kunt bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer of een gekookt eitje aan je ceasarsalade. Of doe er eens een gesneden avocado in.

Ceasarsalade maken groente

Maak een dressing

Er zijn twee manieren om je ceasarsalade op te dienen. Je kunt de Romeinse sla is stukjes snijden en deze husselen met de andere ingrediënten. Of je laat de bladeren heel en legt deze op een bord. Vervolgens leg je de overige ingrediënten in het midden. Wat je ook verzint een heerlijke dressing kan natuurlijk niet ontbreken.

Hieronder vind je het recept voor een heerlijke ceasarslade dressing.

Dit heb je nodig

  • 1 citroen
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie
  • 200 milliliter olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Dressingshaker
  • Eierscheider

Zo maak je de dressing

  1. Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de dressingshaker. Pers ook de citroenvrucht uit. Scheid het eigeel van het eiwit, doe het eigeel in de dressingshaker. Shake dit alvast goed door elkaar.
  2. Als de eerste ingrediënten zijn gemixt doe je gesneden knoflook, dijonmosters, kristalsuiker, olijfolie en Parmezaanse kaas in de dressingshaker. Wanneer de dressing te dik blijft kun je er nog een beetje water of citroensap aan toevoegen.
  3. Breng de dressing op smaak met peper.

Maak de salade af

Voeg gegrilde kipfilet toe aan je salade. Of bak zelf kipfilet. Verdeel de dressing over de salades en serveer de salade. Eetsmakelijk! Wil je liever een andere dressing over de ceasarsalade doen? Bekijk de recepten in deze blog dan eens

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.