Winkelwagentje

 

✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

Koelkast indelen

De koelkast indelen

Bij het opruimen van de keuken komen meestal de normale klusjes naar boven. Het aanrecht afnemen, het aanrecht schoonhouden terwijl je kookt en de kastjes opruimen. Dit is natuurlijk superbelangrijk. Maar vergeet ook zeker de koelkast niet.

Het is erg verleidelijk om alles in de koelkast te zetten, de deur dicht te doen en er verder niet meer naar om te kijken totdat je het nodig hebt. Toch heeft een logische indeling in je koelkast veel voordelen. In deze blog geven we onze beste tips voor het indelen en opruimen van de koelkast. Zodat je precies weet wat erin ligt en je minder snel producten hoeft weg te gooien.

Hoe werkt de koelkast?

Je koelkast werkt het beste als hij voor ongeveer tweederde gevuld is. Als je je koelkast te vol doet kunnen de ventilatieopeningen verstopt raken. Als je je koelkast te leeg houdt, moet het lege ruimtes koelen wat alleen maar energie kost.

Bedenk voordat je je koelkast gaat opruimen waar je welk product kwijt wil. Bedenk wat je kwijt wil in de deur, op de planken en in de lades onderin. Je koelkast indelen doe je natuurlijk op een manier dat het voor jou overzichtelijk is. Toch willen wij je graag wat tips geven hoe je je koelkast gemakkelijk inricht om de producten zo lang mogelijk te kunnen bewaren. En hebben we een aantal handige artikelen die het opnieuw indelen van jouw koelkast alleen maar makkelijker maken. 

Bovenste plank

Dit is de perfecte plek voor je drankjes. Mocht je ruimte over hebben of meer dan drie planken hebben kun je hier ook yoghurt, room, eieren of andere zuivelproducten kwijt.

Middelste plank

De middelste plank is meestal op ooghoogte. Bewaar hier je restjes, zo zie je direct wat voor eten je nog hebt. De middelste plank is perfect om bakken neer te zetten en alles te groeperen. Gebruik hiervoor de Prep & Go boxen om alvast lunch of gerechten in op te bergen. De Greensavers zijn speciaal gemaakt om groente en fruit nog langer vers te houden.

Onderste plank

Deze plank is perfect voor vlees. Op deze manier kunnen er geen sappen lekken op de rest van het eten in de koelkast. Vlees kun je het beste bewaren in een bak als je lades onderin de koelkast hebt. Anders lekken de sappen op je groente en fruit.

Koelkastdeur

De koelkastdeur is het warmste deel van de koelkast. Het is dus een goede plek voor bacteriën wanneer je er de verkeerde producten opbergt. De koelkastdeur is het meest geschikt voor dressing, augurken, gedroogde tomaten of soortgelijke producten.

Groentelades

In de lades kun je het beste groente en fruit opbergen. Hier is de temperatuur het fijnst. Om je groente en fruit nog langer vers te houden kun je de Greensavers gebruiken

OXO Greensavers

De OXO Greensavers zijn eigenlijk kleine groentelades. Ze bevorderen de luchtstroom, regelen de vochtigheid en absorberen athyleengas. Zo gaan je groente en fruit langer mee.

De OXO GreenSaver 360° voor de koelkastlade vermindert de hoeveelheid Etheen (ook wel ethyleen genoemd) in de groentelade. Hierdoor blijft de inhoud van de lade langer vers en kun je blijven genieten van heerlijk verse groenten en fruit.

Sla bewaren

De slacentrifuge wast en droogt niet alleen sla, het werkt ook goed als opbergbak voor geprepareerde sla. De slacentrifuge kun je ook op de middelste plank van de koelkast zetten als deze niet in de lade past.

OXO Vershouders

In plaats van een halve tomaat of een stuk citroen weg te gooien kun je hem ook verpakken in onze siliconen vershouders. De vershouders zijn gemaakt van kunststof en siliconen. Het kunststof leg je op het aanrecht met daarop de groente die je wil bewaren. Vervolgens sluit je het deksel met flexibel siliconen. Het siliconen deksel neemt de vorm van de inhoud aan. Hierdoor is hij geschikt voor zowel grote als kleine groente.


Nog meer bewaren

Interessant blog? Deel het online 🙂

Koelkast indelen
Blog
Brechje

De koelkast indelen

Bij het opruimen van de keuken komen meestal de normale klusjes naar boven. Het aanrecht afnemen, het aanrecht schoonhouden terwijl je kookt en de kastjes

oxo 10 tips om fruit te bewaren
Blog
OXO Good Grips Shop

10 tips om fruit te bewaren

Summer is coming! We mochten deze week al even een voorproefje nemen op het zomerse weer in Nederland. Heerlijk, maar dit betekent helaas ook dat

minder eten weggooien
Blog
OXO Good Grips Shop

Minder eten weggooien

Wil je minder eten weggooien? Dat kan! En eigenlijk is het heel eenvoudig. Je moet er gewoon voor zorgen dat je groente en fruit beter

Blog
OXO Good Grips Shop

Fruit bewaren

Fruit bewaren doe je in een vershoudbox. Waarom? Omdat veel fruitsoorten etheen produceren die de rijping bevorderen. En rijp fruit begint op een dag te rotten,

Hoe werkt de OXO GreenSaver?
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien.

Gratis verzenden

Voor bestellingen boven de €30,-

Gratis retourneren via PostNL

Altijd 30 dagen bedenktijd

Binnen 1 à 2 werkdagen in huis

Verzending met DHL