✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Valentijnsrecepten voor de hele familie

Valentijnsrecepten voor de hele familie

Valentijnsdag staat voor de deur. Wil je dit jaar wat anders geven dan een cadeau? Wij zetten een paar lekkere en makkelijke recepten op een rij. Om heerlijk van te genieten met je partner op 14 februari. Of met de hele familie! Lees snel verder…

Chocolade-truffels

Het eerste recept is het chocoladetruffelrecept. Met chocolade kan je nooit de mist in gaan. En er zijn slechts drie ingrediënten nodig: chocolade, honing en slagroom. Het bereiden van de chocolade truffels duurt 30 minuten en de totale tijd is 4,5 uur waarvan de truffels de langste tijd in de koelkast liggen.

Ingrediënten

Voor de topping kun je amandelschaafsel, cacaopoeder, hagelslag of zeezout gebruiken.

Zelf chocoladetruffels maken

Zo maak je de truffels

Meng de room en honing in een kleine steelpan en breng het aan de kook. Smelt de chocolade in de magnetron op vol vermogen voor 20 tot 30 seconden. Zorg dat je vaak roert, totdat de chocolade volledig gesmolten is.

Giet elke keer een beetje van het roommengsel langzaam over de gesmolten chocolade, goed mengen met een spatel. Wissel de spatel in voor een garde en blijf het roommengsel toevoegen totdat deze volledig is opgenomen. Maak af met een staafmixer om de substantie glad te maken. Giet in een bakvorm en bedek het oppervlak met plastic folie. Koel minimaal 4 uur en maximaal een dag van tevoren. Haal uit de koelkast en laat het 30 minuten op kamertemperatuur komen.

Gebruik een koekjesschep of gebruik je handen om ronde ballen te maken (de tweede optie zal wat rommeliger zijn). Leg ze daarna op een bakplaat. Zodra alle ballen zijn opgerold, kies je een gewenste topping. Je kunt truffels 5 dagen op kamertemperatuur laten staan of maximaal een week in de koelkast bewaren.

Met de duurzame borstels van OXO Good Grips, hou je eenvoudig de badkamer blinkend schoon.

Valentijns-koekjes

Ben je niet zo weg van chocolade? Bak dan zelf heerlijke Valentijnskoekjes. En versier de koekjes met glazuur, fondant en steentjes. Om het nog leuker te maken kun je de koekjes in grote en kleine hartjesvormen maken.

Wij delen alvast het basisrecept voor koekjes. De versiering laten we aan jou over! 🙂

Ingrediënten

Voor 25 koekjes heb je nodig:

  • 280 gram bloem
  • 175 gram kristalsuiker
  • 130 gram boter op kamertemperatuur
  • 8 gram vanillesuiker
  • 8 gram bakpoeder
  • 1 ei

Optioneel: Eventueel kun je nog een theelepel speculaas- of koekkruiden toevoegen aan het deeg.

Valentijnskoekjes

Zo maak je de koekjes

Verwarm de oven voor 200 graden.

Meng de boter en suiker met een mixer in de beslagkom. Als alles goed is gemixt voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng dit goed door elkaar.

Vervolgens doe je beetje voor beetje de bloem bij het mengsel. Doe ook het bakpoeder erbij.

Als je een mooi glad deeg hebt maak je een mooie bol van het deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Vervolgens strooi je wat bloem op het aanrecht en rol je het deeg uit. Tijd om mooie vormpjes te maken van het deeg. Leg je hartjes op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven.

Bakaccessoires

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.