Valentijnsdag staat voor de deur. Wil je dit jaar wat anders geven dan een cadeau? Wij zetten een paar lekkere en makkelijke recepten op een rij. Om heerlijk van te genieten met je partner op 14 februari. Of met de hele familie! Lees snel verder…
Chocolade-truffels
Het eerste recept is het chocoladetruffelrecept. Met chocolade kan je nooit de mist in gaan. En er zijn slechts drie ingrediënten nodig: chocolade, honing en slagroom. Het bereiden van de chocolade truffels duurt 30 minuten en de totale tijd is 4,5 uur waarvan de truffels de langste tijd in de koelkast liggen.
Ingrediënten
- 8 gram volle room
- 1 gram honing
- 210 gram pure chocolade
- Garde
- Bakspatels
Voor de topping kun je amandelschaafsel, cacaopoeder, hagelslag of zeezout gebruiken.

Zo maak je de truffels
Meng de room en honing in een kleine steelpan en breng het aan de kook. Smelt de chocolade in de magnetron op vol vermogen voor 20 tot 30 seconden. Zorg dat je vaak roert, totdat de chocolade volledig gesmolten is.
Giet elke keer een beetje van het roommengsel langzaam over de gesmolten chocolade, goed mengen met een spatel. Wissel de spatel in voor een garde en blijf het roommengsel toevoegen totdat deze volledig is opgenomen. Maak af met een staafmixer om de substantie glad te maken. Giet in een bakvorm en bedek het oppervlak met plastic folie. Koel minimaal 4 uur en maximaal een dag van tevoren. Haal uit de koelkast en laat het 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Gebruik een koekjesschep of gebruik je handen om ronde ballen te maken (de tweede optie zal wat rommeliger zijn). Leg ze daarna op een bakplaat. Zodra alle ballen zijn opgerold, kies je een gewenste topping. Je kunt truffels 5 dagen op kamertemperatuur laten staan of maximaal een week in de koelkast bewaren.
Met de duurzame borstels van OXO Good Grips, hou je eenvoudig de badkamer blinkend schoon.
Valentijns-koekjes
Ben je niet zo weg van chocolade? Bak dan zelf heerlijke Valentijnskoekjes. En versier de koekjes met glazuur, fondant en steentjes. Om het nog leuker te maken kun je de koekjes in grote en kleine hartjesvormen maken.
Wij delen alvast het basisrecept voor koekjes. De versiering laten we aan jou over! 🙂
Ingrediënten
Voor 25 koekjes heb je nodig:
- 280 gram bloem
- 175 gram kristalsuiker
- 130 gram boter op kamertemperatuur
- 8 gram vanillesuiker
- 8 gram bakpoeder
- 1 ei
Optioneel: Eventueel kun je nog een theelepel speculaas- of koekkruiden toevoegen aan het deeg.

Zo maak je de koekjes
Verwarm de oven voor 200 graden.
Meng de boter en suiker met een mixer in de beslagkom. Als alles goed is gemixt voeg je de rest van de ingrediënten toe. Meng dit goed door elkaar.
Vervolgens doe je beetje voor beetje de bloem bij het mengsel. Doe ook het bakpoeder erbij.
Als je een mooi glad deeg hebt maak je een mooie bol van het deeg. Wikkel het in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Vervolgens strooi je wat bloem op het aanrecht en rol je het deeg uit. Tijd om mooie vormpjes te maken van het deeg. Leg je hartjes op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven.
Bakaccessoires
-
AanbiedingWaardering 5.00 uit 5
€ 47,80Oorspronkelijke prijs was: € 47,80.€ 44,00Huidige prijs is: € 44,00. Bestellen
Interessant blog? Deel het online 🙂

Zo maak je de beste aardappelpuree
Om de beste aardappelpuree te maken, heb je naast een goed recept, ook goed keukengerei nodig. Wij nemen je in dit blog mee in de wereld van de aardappelstampers, pureepersen en passeerzeven.

De kracht van oranje groenten
De oranje kleur in oranje groenten en fruit komt vooral door bètacaroteen, een krachtige antioxidant die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

kaasplank maken
De oranje kleur in oranje groenten en fruit komt vooral door bètacaroteen, een krachtige antioxidant die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

7 Heerlijke Paasontbijtideeën
Met Pasen wil je iets speciaals op tafel zetten, toch? Om je te inspireren, hebben we 7 mooie Paasontbijtideeën voor je bedacht. Ze zijn allemaal feestelijk, smaakvol én makkelijk zelf te maken. Zeker met het juiste kookgerei.

Verse kruiden bewaren
Verse kruiden willen drie dingen, namelijk vocht, kou en lucht. En er zijn twee dingen die ze echt niet willen. Dat zijn beschadigingen en te veel zonlicht. Hierdoor is de beste plek om jouw verse kruiden te bewaren automatisch de koelkast. En de OXO Vershouder voor verse kruiden past precies in het vak van de koelkastdeur, maar ook gewoon op de plank.

Siliconen keukengerei
Siliconen keukengerei wordt steeds populairder. Dat komt vooral omdat veel mensen een alternatief zoeken voor plastics en in mindere mate nylon. Siliconen zijn in basis zeer zuiver en hierdoor voedselveilig. Siliconen bevat géén BPA of BPS en stoot géén giftige gassen uit bij verhitting.