✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

het juiste visbestek

Het juiste visbestek

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met zeevruchten? Bijvoorbeeld kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om de taaie schaal- en schelpdieren gemakkelijk te openen of te pellen. Zelfs als je wat minder kracht in je handen hebt kun je genieten van een heerlijk stukje vis. Het juiste visbestek is niet alleen heel handig, het maakt jouw diner ook echt af. 

OXO kreeftenschaar

Om door de taaie schelpen van krab en kreeft te knippen gebruik je de OXO kreeftenschaar. De schaar is uitgerust met twee gebogen bladen die gemakkelijk door de schelpen knippen. Doordat je de schelp kapot knipt houd je mooie grote stukken kreeft of krab over voor  je gerecht.

Kreeftenschaar gebruiken

Met de ingebouwde kraker breek je eerst de kreeftenklauw, -staart of krabpoot. Vervolgens steek je het mes langs de rand of de ruggengraat van de schelp en snijd je totdat het vlees zichtbaar wordt. Bij grotere oppervlakken is het soms nodig om de schelp in delen te knippen voor grotere stukken vlees.

OXO kreeften- en notenkraker

Met de OXO kreeften- en notenkraker kraak je gemakkelijk krabbenpootjes of kreeftenschalen. Maar deze handige keukenhulp is ook geschikt om walnoten of amandelen te kraken. Multifunctioneel dus!

Zo gebruik je de kreeftenkraker

Plaats de krabbenpoot of een noot tussen de twee handvaten. Vervolgens knijp je de handvaten van de kraker naar elkaar toe totdat de schelp openbreekt. Hier is niet veel kracht voor nodig. Kleine restjes die achterblijven in de schelp kun je met behulp van de kreeftenvork uit de schelp halen.

OXO oestermes

Met het OXO oestermes is een oester binnen een paar seconde open. Dankzij het schuine stalen mes snij en wrik je de schelp van een oester of een mossel open. Met de punt kun je het weekdiertje zachtjes losmaken uit de schelp.

Zo gebruik je het oestermes

Leg de oester met de platte kant naar boven op een theedoek. Steek de punt van het oestermes in de achterste scharnier en beweeg heen en weer totdat de schelp loskomt. Vervolgens draai je het oestermes om de schelp te openen. Gebruik de punt van het mes om de spier los te maken van de schelp. Schraap als laatste langs de onderste schelp om de oester helemaal los te maken.

OXO kreeftenvork

Met de OXO Kreeftenvorken haal je het vlees gemakkelijk uit de schelp. Dankzij het lange ontwerp haal je zelfs de onderkant leeg. De kreeftenvorken zijn multifunctioneel. Je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld olijven uit een pot te halen. Of om mosselen uit hun schelp te halen, mocht je het niet fijn vinden dit met de schelp van een andere mossel te doen. 

Recept Hollands Mosselpannetje

Het is belangrijk om mosselen heel goed schoon te maken voor zo’n lekker mosselpannetje. Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel de mosselen af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water tot je ze gaat gebruiken. Het liefst zo snel mogelijk.

Benodigdheden

  • 2 kg verse mosselen in de schelp schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • 250 g fijngesneden soepgroente
  • 1 teen knoflook geperst
  • zout en peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • 1 bosje platte fijngesneden peterselie
  • stokbrood

Bereidingswijze

  • Tik de mosselen een voor een op het aanrecht; gooi exemplaren die niet dichtgaan weg. Spoel de mosselen af onder de koude kraan en leg ze in schoon, koud water.
  • Verhit de olijfolie in een grote (mossel)pan. Bak hierin de soepgroenten en knoflook met een snuf zout 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de mosselen en witte wijn toe, schep om en breng op hoog vuur aan de kook. Dek af met een deksel en laat de mosselen, af en toe schuddend met de pan, 4-5 minuten garen, of tot de schelpen open zijn gegaan.
  • Controleer alle mosselen en gooi eventuele exemplaren die nu nog steeds dicht zijn weg. Giet de slagroom erbij en laat het mosselpannetje nog even doorwarmen. Strooi de peterselie erover en haal de pan van het vuur.
  • Serveer de mosselen in kommen met het (stok)brood erbij.

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren

Interessant blog? Deel het online 🙂

oxo stoommand
Blog
Anne Groen

Hoe werkt de OXO Stoommand?

Met de OXO Stoommand is het stomen van eten nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de OXO Stoommand met telescoophengsel stoom je eenvoudig groenten, vis

vetscheider oxo
Blog
Anne Groen

Hoe werkt de OXO Vetscheider?

Met de OXO Good Grips Vetscheider is jus maken nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de vetscheider, verkrijgbaar in 2 maten, schenk je alleen het

Fijne lunchbox voor kinderen
Blog
Anne Groen

Fijne lunchbox voor kinderen

De lunchbox helpt je eten vers en georganiseerd te houden. Zo voorkom je zwerfafval, het gebruik van plastic én geplette broodjes. Kinderen kunnen hem gemakkelijk

het juiste visbestek
Blog
Anne Groen

Het juiste visbestek

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met zeevruchten? Bijvoorbeeld kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte

gezonde ijsthee met gember
Blog
Anne Groen

Zelf gezonde en zomerse ijsthee maken

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo

brunch recepten
Blog
Anne Groen

Brunch ideeën

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra