✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

vetscheider oxo

Hoe werkt de OXO Vetscheider?

Met de OXO Good Grips Vetscheider is jus maken nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de vetscheider, verkrijgbaar in 2 maten, schenk je alleen het smaakvolle kookvocht uit en blijft het vet achter in de vetscheider. Hoe en waarom je dit doet vertellen we in dit blog.

Hoe gebruik je de Vetscheider

De werking van de OXO Vetscheider is eigenlijk heel simpel. Je plaatst de stop in de tuit en schenkt de panresten op de zeef van de Vetscheider. De zeef filtert zelfs de kleinste stukjes etenswaren. Vervolgens doet de zwaartekracht zijn werk. Het vet begint nu bovenop het smaakvolle kookvocht te drijven, waar het gaat stollen. Dit komt doordat vet deels uit olie bestaat, en olie mengt niet met ander vocht. Op het moment dat je de stop eraf haalt, kun je dit uitschenken. Het kookvocht komt er als eerste uit en laat het vet achter. Zo hou je de smaak in jouw gerecht en haal je het vet eruit!

De Vetscheider is verkrijgbaar in 2 maten. Kies jij voor de 500 ml. of 1 liter?

Comfortabel en handig

Als je de Vetscheider bij de zachte greep vastpakt, merk je meteen hoe prettig hij in de hand ligt. Hij is licht in gewicht en heeft een zachte anti-slipgreep. En het verhoogde scherm helpt tegen morsen en spatten tijdens het gieten. Na gebruik kan hij gewoon in de vaatwasser en berg je hem compact weer op.

Drupvrije tuit en maatstreepjes in ml.

De lange schenktuit is zo gemaakt, dat hij goed schenkt en niet drupt. Dat is wel zo prettig, omdat je liever geen vlekken maakt op het tafelkleed of het aanrecht. En in de zeef is er zelfs een plekje gemaakt om de stop op te bergen als je die even niet gebruikt. Zo raak je hem niet kwijt.

De Vetscheider heeft maatstreepjes in Europese maatvoering. Wel zo handig. Daarnaast staan de maten er ook in cups op, speciaal voor internationale recepten.

Duurzaam en voedselveilig

OXO werkt elke dag aan het verbeteren van de ontwerpen van haar producten. Hierdoor loopt OXO Good Grips voorop als het gaat om innovatie en lange levensduur van haar producten. Daarnaast is de Vetscheider geheel BPA-vrij en dus voedselveilig.

Jus

Jus is een saus die wordt gemaakt met een vet (meestal roomboter) in combinatie met de sappen van vlees. Deze sappen lopen tijdens het bakken uit het vlees. Jus wordt meestal geserveerd bij aardappels en groente, stamppot of een gerecht met aardappelpuree. En het goedje geeft meer smaak aan een maaltijd. Het woord ‘jus’ komt oorspronkelijk uit het Latijn en betekent ‘saus’ of ‘sap’.

Jus bevat veel vet en daarmee calorieën. Vroeger at men veel jus bij de maaltijd omdat er vaak een tekort was aan de nodige calorieën. Er was doorgaans nog geen centrale verwarming en er werd overdag vaak een flinke fysieke inspanning geleverd. Jus kon de calorieën leveren om mensen warm te houden en van voldoende energie te voorzien. Inmiddels leven we in een andere tijd waar we meer en meer bezig zijn met onze gezondheid. Met de OXO Vetscheider zorg je ervoor dat jouw maaltijd minder vet en dus minder calorieën bevat.

OXO Vetscheiders

het juiste visbestek
Blog

Het juiste visbestek

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met zeevruchten? Bijvoorbeeld kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte

Lees verder »
brunch recepten
Blog

Brunch ideeën

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra

Lees verder »