✓ De beste service en tevredenheidsgarantie

✓ Gratis verzenden vanaf €30,-

✓ Gratis retourneren

Zelf pompoenpitten roosteren

Zelf pompoenpitten roosteren

Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep, curry, stoofpotje of als Halloween versiering. Bewaar de pompoenpitten goed en rooster ze. Lekker als snack tussendoor of in een salade. In dit blog vertellen we hoe je zelf pompoenpitten kunt roosteren. En geven we smaakvariaties met verschillende kruiden.

De pompoenpit

Pompoenpitten, ook wel bekend als pepitas, zijn de zaden van de pompoen en zijn populair vanwege hun voedingswaarde en veelzijdigheid. Pompoenpitten zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, antioxidanten en belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, en ijzer. Regelmatige consumptie van pompoenpitten kan bijdragen aan een betere hartgezondheid, het verbeteren van de spijsvertering, en het ondersteunen van de immuniteit. Ze worden ook geassocieerd met een betere slaap, vooral vanwege het magnesiumgehalte.

Pompoenpitten kunnen rauw gegeten worden, geroosterd als snack, of toegevoegd aan salades, granola, en bakwaren. Ze zijn ook heerlijk in smoothies en kunnen als topping voor soepen worden gebruikt.

Pompoenpitten roosteren

Verwijder de zaden van je pompoen en spoel de draderige oranje stukjes eraf. Kook de pompoenpitten 10 minuten in gezouten water. Dit zorgt ervoor dat de pitten gelijkmatig garen. Laat ze afkoelen en dep ze droog met een doek.

Vervolgens verdeel je de pitten over een bakplaat. Verdeel wat olie over de pompoenpitten. Je kunt voor olijfolie, kokosolie of een plantaardige soort gaan. Doe als laatste nog een snufje zout over de pitten.

Rooster de pompoenpitten 10 minuten op 165°C in de oven. Roer ze af en toe om met een spatel zodat ze niet verbranden.

Smaakvariaties

Het basisrecept is gemakkelijk te maken. En de pompoenpitten kun je gebruiken in een salade of als tussendoortje. Maar het is nog lekkerder om af en toe met smaken te variëren. Wij hebben vier verschillende smaken voor je uitgezocht. Als basis gebruik je altijd het basisrecept zoals hierboven beschreven.

Rozemarijn & knoflook pompoenpitten

Dit is een heerlijke winterse variant. Neem het basisrecept zoals hierboven beschreven. Vervolgens doe je er 3 theelepels gehakte verse rozemarijn overheen. En 2 teentjes uitgeperste knoflook. Voor een extra pittige smaak, kun je nog verse zwarte peper toevoegen.

Ben je fan van OXO? Dan wil je vast alles weten over onze fijne producten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en aanbiedingen.

Curry & meloen pompoenpitten

Dit is een echte smaaksensatie. Gebruik gesmolten kokosolie en voeg 2 theelepels kerriepoeder en 2 theelepels limoensap toe. Geniet van de vele smaken die vrijkomen in deze variatie.

Maple spice pompoenpitten

Ben je buiten in de weer geweest? Of heb je net een heerlijke herfstwandeling gemaakt? Deze pompoenpitten zijn onmisbaar in de herfst. Voeg 2 theelepels ahornsiroop toe, ½ theelepel kaneel, ¼ en een snufje gemalen nootmuskaat.

Honing & sriracha pompoenpitten

Zoet en pittig zijn de perfecte smaakcombinatie. Combineer 1 eetlepel honing en een ½ eetlepel Sriracha. Je hebt nu een zoete en toch pittige mix. Heerlijk voor bij de borrel of ’s avonds op de bank tijdens een goede film.

Bewaren

Wil je wat meer roosteren voor later? Bewaar je zelf geroosterde pompoenpitten in een luchtdichte voorraadbus. Dan blijven ze langer vers en knapperig. En kun jij langer genieten van je zelfgemaakte snack.

Handig keukengerei

Interessant blog? Deel het online 🙂

Olijfontpitter
Blog
OXO Good Grips Shop

Olijven ontpitten

Met de olijfontpitter verwijder je gemakkelijk de pitten uit een grote hoeveelheid olijven. Je hoeft ze niet te pletten met de hand, waardoor de olijven mooi stevig blijven.

De beste aardappelpuree
Blog
OXO Good Grips Shop

Zo maak je de beste aardappelpuree

Om de beste aardappelpuree te maken, heb je naast een goed recept, ook goed keukengerei nodig. Wij nemen je in dit blog mee in de wereld van de aardappelstampers, pureepersen en passeerzeven.

oranje groenten
Blog
OXO Good Grips Shop

De kracht van oranje groenten

De oranje kleur in oranje groenten en fruit komt vooral door bètacaroteen, een krachtige antioxidant die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Kaasplank Maken
Blog
OXO Good Grips Shop

kaasplank maken

De oranje kleur in oranje groenten en fruit komt vooral door bètacaroteen, een krachtige antioxidant die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

Paasontbijt Ideeen
Blog
OXO Good Grips Shop

7 Heerlijke Paasontbijtideeën

Met Pasen wil je iets speciaals op tafel zetten, toch? Om je te inspireren, hebben we 7 mooie Paasontbijtideeën voor je bedacht. Ze zijn allemaal feestelijk, smaakvol én makkelijk zelf te maken. Zeker met het juiste kookgerei.

Verse kruiden bewaren
Blog
OXO Good Grips Shop

Verse kruiden bewaren

Verse kruiden willen drie dingen, namelijk vocht, kou en lucht. En er zijn twee dingen die ze echt niet willen. Dat zijn beschadigingen en te veel zonlicht. Hierdoor is de beste plek om jouw verse kruiden te bewaren automatisch de koelkast. En de OXO Vershouder voor verse kruiden past precies in het vak van de koelkastdeur, maar ook gewoon op de plank.