Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep, curry, stoofpotje of als Halloween versiering. Bewaar de pompoenpitten goed en rooster ze. Lekker als snack tussendoor of in een salade. In dit blog vertellen we hoe je zelf pompoenpitten kunt roosteren. En geven we smaakvariaties met verschillende kruiden.
De pompoenpit
Pompoenpitten, ook wel bekend als pepitas, zijn de zaden van de pompoen en zijn populair vanwege hun voedingswaarde en veelzijdigheid. Pompoenpitten zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, antioxidanten en belangrijke mineralen zoals magnesium, zink, en ijzer. Regelmatige consumptie van pompoenpitten kan bijdragen aan een betere hartgezondheid, het verbeteren van de spijsvertering, en het ondersteunen van de immuniteit. Ze worden ook geassocieerd met een betere slaap, vooral vanwege het magnesiumgehalte.
Pompoenpitten kunnen rauw gegeten worden, geroosterd als snack, of toegevoegd aan salades, granola, en bakwaren. Ze zijn ook heerlijk in smoothies en kunnen als topping voor soepen worden gebruikt.
Pompoenpitten roosteren
Verwijder de zaden van je pompoen en spoel de draderige oranje stukjes eraf. Kook de pompoenpitten 10 minuten in gezouten water. Dit zorgt ervoor dat de pitten gelijkmatig garen. Laat ze afkoelen en dep ze droog met een doek.
Vervolgens verdeel je de pitten over een bakplaat. Verdeel wat olie over de pompoenpitten. Je kunt voor olijfolie, kokosolie of een plantaardige soort gaan. Doe als laatste nog een snufje zout over de pitten.
Rooster de pompoenpitten 10 minuten op 165°C in de oven. Roer ze af en toe om met een spatel zodat ze niet verbranden.
Smaakvariaties
Het basisrecept is gemakkelijk te maken. En de pompoenpitten kun je gebruiken in een salade of als tussendoortje. Maar het is nog lekkerder om af en toe met smaken te variëren. Wij hebben vier verschillende smaken voor je uitgezocht. Als basis gebruik je altijd het basisrecept zoals hierboven beschreven.
Rozemarijn & knoflook pompoenpitten
Dit is een heerlijke winterse variant. Neem het basisrecept zoals hierboven beschreven. Vervolgens doe je er 3 theelepels gehakte verse rozemarijn overheen. En 2 teentjes uitgeperste knoflook. Voor een extra pittige smaak, kun je nog verse zwarte peper toevoegen.
Ben je fan van OXO? Dan wil je vast alles weten over onze fijne producten. Word lid van de club en ontvang onze nieuwsbrief vol inspiratie, tips en aanbiedingen.
Curry & meloen pompoenpitten
Dit is een echte smaaksensatie. Gebruik gesmolten kokosolie en voeg 2 theelepels kerriepoeder en 2 theelepels limoensap toe. Geniet van de vele smaken die vrijkomen in deze variatie.
Maple spice pompoenpitten
Ben je buiten in de weer geweest? Of heb je net een heerlijke herfstwandeling gemaakt? Deze pompoenpitten zijn onmisbaar in de herfst. Voeg 2 theelepels ahornsiroop toe, ½ theelepel kaneel, ¼ en een snufje gemalen nootmuskaat.
Honing & sriracha pompoenpitten
Zoet en pittig zijn de perfecte smaakcombinatie. Combineer 1 eetlepel honing en een ½ eetlepel Sriracha. Je hebt nu een zoete en toch pittige mix. Heerlijk voor bij de borrel of ’s avonds op de bank tijdens een goede film.
Bewaren
Wil je wat meer roosteren voor later? Bewaar je zelf geroosterde pompoenpitten in een luchtdichte voorraadbus. Dan blijven ze langer vers en knapperig. En kun jij langer genieten van je zelfgemaakte snack.
Handig keukengerei
Interessant blog? Deel het online 🙂

Alles over maatbekers en maatlepels
Bij koken en bakken draait het vaak om nauwkeurigheid. Een theelepel teveel of een scheutje te weinig kan een recept helemaal uit balans brengen. Met de maatkannen en maatlepels van OXO wordt meten niet alleen makkelijker, maar ook betrouwbaarder. Toch is het belangrijk om te weten welk product je waarvoor gebruikt.

Zo gebruik je de OXO Pop Containers
De OXO Pop Containers zijn ontzettend handig om allerlei droogwaren in te bewaren. Maar welke maat Pop Container gebruik je voor welk product? In deze blog vertellen we je welke droogwaren in welke Pop Container passen en geven we ideeën hoe je de verschillende Pop Containers gemakkelijk op elkaar kunt stapelen.

Een maaltijdsalade maken
Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch of het avondeten. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten, fruit en vezels. In deze blog zetten we zes basisstappen op een rijtje om jouw maaltijdsalade samen te stellen.

Slimme oplossingen voor een schone vaat
Je kent het vast wel, die ene hardnekkige pan die nooit in een keer schoon wilt worden in de vaatwasser of van dat oude porselein wat je toch liever even met de hand wast. Of je nu thuis bent of op de camping, afwassen hoort er nou eenmaal bij.
Met deze handige afwasproducten van OXO maak je het jezelf een stuk makkelijker. Slim ontwerp, gebruiksgemak en kwaliteit staan centraal, zodat afwassen geen gedoe meer hoeft te zijn.

Meal preppen
In een druk leven is het een uitdaging om elke dag gezond en lekker te eten zonder uren in de keuken te staan. Meal prepping is het vooruit plannen en voorbereiden van maaltijden. Het zorgt niet alleen voor meer rust en overzicht, maar helpt ook om voedselverspilling tegen te gaan. Met de slimme keukenhulpjes van OXO wordt meal prepping makkelijker, sneller en zelfs leuker.

Minder verspillen begint bij slim bewaren
Voedselverspilling voorkomen begint bij slim bewaren. Of het nu gaat om groente, fruit, restjes, droge waren of verse kruiden: OXO Good Grips biedt praktische oplossingen waarmee je eten langer vers blijft. Zo hoef je minder weg te gooien én bespaar je geld en plastic.