Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel. Voor dit oer-Hollandse gerecht raden wij kruimige aardappels aan. Omdat deze makkelijk uit elkaar vallen na het koken. En je ze mooi tot puree kunt stampen.
Maar zonder goed gereedschap zul je nooit de beste stamppot of aardappelpuree maken. Gelukkig heeft OXO hele fijne aardappelstampers. Waar je maar weinig kracht mee hoeft te zetten en gegarandeerd een stamppot maakt zonder klontjes.
Stevige Aardappel-stamper
De OXO RVS Aardappelstamper ligt prettig in de hand door de zachte, comfortabele greep. Die de druk absorbeert tijdens het stampen.
De stamper heeft een perfecte ovale vorm. Waardoor je eenvoudig langs de rand van de pan stampt. Zodat uiteindelijk alle aardappels voor de stamppot perfect gepureerd zijn.
Een nylon stamper
Deze Aardappelstamper is gemaakt van stevig nylon. Hierdoor is hij veilig voor de anti-aanbaklaag. En kun je jouw stamppot extra goed aanstampen. Zo krijg je echt een smeuïge puree.
De nylon aardappelstamper is prettig in gebruik door het comfortabele anti-sliphandvat. Hij kan gewoon in de vaatwasser en is hittebestendig tot 200 graden Celsius.
Aardappelstamper met horizontale greep
Met de OXO Aardappelstamper met Horizontale Greep lukt jouw stamppot altijd! De aardappelstamper druk je recht omlaag. Waardoor de handgreep de druk opvangt van het stampen. Zo kun je met minder moeite veel meer kracht zetten. De stevige fijnmazige roestvrijstalen plaat maakt de aardappelpuree extra zacht.
Een lekker stamppotrecept voor de herfst
Het najaar is nu echt begonnen. Terwijl het buiten waait en regent is het binnen tijd voor een warme stamppot en gezelligheid. Dit herfstige stamppotrecept met pompoen en geitenkaas is een keer wat anders dan de wel bekende boerenkoolstamppot. Ga jij het uitproberen?
De ingrediënten
Hoe maak je het?
- Met de OXO Dunschiller zijn de aardappelen en pompoen zo geschild. Snijd ze daarna in grove blokjes.
- Doe de aardappelen en pompoen in een pan en laat ze net onder water staan. Breng het water aan de kook en zet een timer van 12 minuten.
- Hak in de tussentijd de walnoten en snijd de appel in blokjes.
- Giet het water af en laat de deksel nog eventjes op de pan staan. Dan garen de aardappels en pompoen nog een beetje door. En is het stampen helemaal een eitje 🙂
- Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Nu kan het stampen beginnen!
- Als de stamppot klontvrij is voeg je een klontje boter, de salie en de helft van de geitenkaas toe. Meng dit goed met elkaar door tot de geitenkaas lekker gesmolten is.
- Op het laatst voeg je de helft van de walnoten, de stukjes appel en rucola aan de stamppot toe. Meng dit nog een keer goed door en bewaar een klein beetje rucola voor de garnering.
- Serveer de herfststamppot met de overgebleven geitenkaas, rucola en walnoten bovenop.
Serveren
Nu je een pan heerlijke stamppot hebt, is het tijd om de stamppot op te dienen. Dat doe je met de RVS serveerset uit de SteeL-collectie. Dankzij de fijne anti-slipgreep verdeel je de stamppot in een handomdraai over de borden. De brede kop geeft veel ruimte voor grote, volle scheppen. Precies wat je nodig hebt bij het opscheppen van stamppot.
Eetsmakelijk!
Alles om zelf stamppot te maken
-
Aanbieding
Interessant blog? Deel het online 🙂

Nauwkeurige keukenweegschaal
Als je graag bakt of kookt, is een nauwkeurige keukenweegschaal onmisbaar. Maar hoe kies je nou de beste keukenweegschaal? En waar moet je op letten? Nou, dat vertellen we je graag. Lees snel verder.

Olijven ontpitten
Met de olijfontpitter verwijder je gemakkelijk de pitten uit een grote hoeveelheid olijven. Je hoeft ze niet te pletten met de hand, waardoor de olijven mooi stevig blijven.

Zo maak je de beste aardappelpuree
Om de beste aardappelpuree te maken, heb je naast een goed recept, ook goed keukengerei nodig. Wij nemen je in dit blog mee in de wereld van de aardappelstampers, pureepersen en passeerzeven.

De kracht van oranje groenten
De oranje kleur in oranje groenten en fruit komt vooral door bètacaroteen, een krachtige antioxidant die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

kaasplank maken
De oranje kleur in oranje groenten en fruit komt vooral door bètacaroteen, een krachtige antioxidant die in je lichaam wordt omgezet in vitamine A.

7 Heerlijke Paasontbijtideeën
Met Pasen wil je iets speciaals op tafel zetten, toch? Om je te inspireren, hebben we 7 mooie Paasontbijtideeën voor je bedacht. Ze zijn allemaal feestelijk, smaakvol én makkelijk zelf te maken. Zeker met het juiste kookgerei.