✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

brunch recepten

Brunch ideeën

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra gezellig maken met een brunch. Zo is brunchen ook echt iets voor een lazy sunday. Wat je op tafel zet? Bijna alles kan! Een frisse (fruit)salade, een soepje, wrap hapjes, zoete lekkernijen en natuurlijk lekkere broodjes. In dit blog delen we makkelijke brunch ideeën en recepten.

Wat is een brunch?

Een brunch is een verlaat ontbijt of een vroege lunch. Brunch is, zoals de naam al een beetje weggeeft een combinatie tussen breakfast (ontbijt) en lunch. Met andere woorden: een heerlijk moment om met z’n allen te genieten van veel lekkers. Wat de perfecte tijd is om te brunchen? Vanaf ongeveer 10.30 uur tot 14.00 uur. Want je mag gerust lekker lang aan tafel blijven tijdens een brunch.

Een ei hoort erbij

Natuurlijk kan een lekker eitje niet ontbreken bij het ontbijt. Je bereidt ‘m geheel op jouw manier: bakken, pocheren, scheiden of koken. Daar heeft OXO Good Grips namelijk handige producten voor. Hierdoor is het bereiden van een ei gewoonweg een eitje! Doe er als finishing touch een plakje kaas bij en een vleugje peper en zout. Hoe simpel kan het zijn?

Lees hier hoe je gemakkelijk zelf een gepocheerd ei maakt.

Een gezonde twist

Serveer verschillende soorten fruit om jouw brunch een gezonde twist te geven. Vooral lekker met een bakje yoghurt! Of een lekkere fruitsalade natuurlijk. Met de fruitsnijders van OXO Good Grips snij je heel handig ananas, mango, appel en druiven. Je haalt de pit uit olijven en kersen. Het klokhuis uit een appel. En de schil van een citroen. OXO maakt dit heel gemakkelijk met zachte handvatten en scherpe snijvlakken.  

American pancakes

Nog een heel lekker idee voor een brunch zijn American pancakes! Heel lekker, en gezonder met elk extra stuk fruit wat je erop doet. Geloof ons maar, hier worden je partner, kinderen en vrienden heel blij van. Lees hier een lekker recept voor de pancakes.

Een drankje erbij

Met verse jus d’orange maak je de brunch helemaal af! En dat zonder er vieze handen aan over te houden, handig toch? Binnen no-time heb jij een vers sapje gemaakt. En wil jij je brunch wat feestelijker maken? Voeg bij jouw verse jus een lekkere prosecco, cava of brut toe. Vul een champagneglas tot de helft met vers sap. Vervolgens vul je het aan met jouw favoriete bubbel. En zo heet je drankje ineens een Mimosa! Proost!

Liever geen geen sap of alcohol? Thee is altijd een gezond en goed idee. Heb je losse thee in huis? Dan heeft OXO Good Grips daar een mooi thee-ei voor. Heel gemakkelijk schep je de gewenste hoeveelheid losse thee in het ei. Met het comfortabele anti-sliphandvat draai je het ei dicht en plaats je hem in je theeglas.

Snel en lekker recept

Iets lekkers maken hoeft niet lang te duren. Met de juiste ingrediënten en de juiste tools ben je al goed voorbereidt. En dat is al het halve werk, toch? Hieronder een lekker en gezond recept dat snel klaar is.

Ingrediënten

  • 2 plakjes brood
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 2 el verse kruiden naar smaak
  • 1 lente-uitje
  • zout, peper en olijfolie
  • beetje citroensap

Bereiden

  1. Leg de plakjes brood op een bordje. Doe de broodjes eventueel in de toaster.
  2. Pak de OXO Avocadosnijder erbij en snijdt de avocado in plakjes.
  3. Breng de avocado op smaak met zout en peper. Voeg daar eventueel een beetje citroensap bij.
  4. Besmeer de plakjes brood met olijfolie en verdeel de avocado.
  5. Optioneel: breng een beetje olijfolie in een koekenpan en maak een eitje naar keuze. Zodra deze klaar is, leg je hem op het broodje met avocado.
  6. En smullen maar!

Makkelijk soep recept

Wortelsoep met gember en kokosmelk. Deze exotische soep zit vol met smaak. Rode peper, gember en kokosmelk geven deze soep een kruidige twist. Pureer de soep glad met de staafmixer en serveer in 4 kommen. Garneer met verse koriander en besprenkel met kokosmelk.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 gr wortels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander
  • 1 rasp

Bereiden

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui, knoflook, peper en gember 3-4 min. op laag vuur.
  2. Was de wortels, snijd in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukjes. Voeg toe aan de soeppan en bak 2 min. mee. Voeg 800 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de soep 12 min. koken.
  3. Houd 4 el kokosmelk apart en voeg de rest toe aan de soep. Breng weer tegen de kook aan. Zet het vuur uit en pureer de soep glad met een staafmixer.
  4. Schep de soep in 4 kommen en besprenkel met de achtergehouden kokosmelk. Garneer met een takje koriander en serveer.

Brunch accessoires

Interessant blog? Deel het online 🙂

sinterklaascadeaus
Blog
Chris van Marion

Sinterklaascadeaus

De beste Sinterklaascadeaus zijn cadeaus waar je echt wat aan hebt. Die echt handig zijn in gebruik. En daarvoor moet je nou net bij OXO zijn. Wij hebben een mooie koopgids gemaakt met de 10 populairste sinterklaascadeaus. Lees snel verder…

knoflook persen
Blog
Anne Groen

Het persen van knoflook

Knoflook is een veelgebruikt ingrediënt in keukens over de hele wereld. Het heeft een karakteristieke geur en smaak die zowel pittig als aromatisch is. En

Zelf pompoenpitten roosteren
Blog
Brechje

Zelf pompoenpitten roosteren

Het pompoenseizoen is weer in volle gang. Grote kans dat je een pompoen thuis hebt liggen. Of je de pompoen nu gebruikt voor een soep,

zelf mayonaise maken
Blog
Anne Groen

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is makkelijker dan je denkt. En gewoon met de hand. Een blender heb je niet eens nodig. Zelfgemaakte mayonaise smaakt beter dan

Koken met de glazen OXO maatkannen
Blog
Brechje

Koken met de glazen OXO maatkan

De glazen OXO maatkannen zijn niet alleen handig voor het afmeten van vloeistoffen. Je kunt er recepten in bereiden en zelfs mee koken. In deze