✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

brunch recepten

Brunch ideeën

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra gezellig maken met een brunch. Zo is brunchen ook echt iets voor een lazy sunday. Wat je op tafel zet? Bijna alles kan! Een frisse (fruit)salade, een soepje, wrap hapjes, zoete lekkernijen en natuurlijk lekkere broodjes. In dit blog delen we makkelijke brunch ideeën en recepten.

Wat is een brunch?

Een brunch is een verlaat ontbijt of een vroege lunch. Brunch is, zoals de naam al een beetje weggeeft een combinatie tussen breakfast (ontbijt) en lunch. Met andere woorden: een heerlijk moment om met z’n allen te genieten van veel lekkers. Wat de perfecte tijd is om te brunchen? Vanaf ongeveer 10.30 uur tot 14.00 uur. Want je mag gerust lekker lang aan tafel blijven tijdens een brunch.

Een ei hoort erbij

Natuurlijk kan een lekker eitje niet ontbreken bij het ontbijt. Je bereidt ‘m geheel op jouw manier: bakken, pocheren, scheiden of koken. Daar heeft OXO Good Grips namelijk handige producten voor. Hierdoor is het bereiden van een ei gewoonweg een eitje! Doe er als finishing touch een plakje kaas bij en een vleugje peper en zout. Hoe simpel kan het zijn?

Lees hier hoe je gemakkelijk zelf een gepocheerd ei maakt.

Een gezonde twist

Serveer verschillende soorten fruit om jouw brunch een gezonde twist te geven. Vooral lekker met een bakje yoghurt! Of een lekkere fruitsalade natuurlijk. Met de fruitsnijders van OXO Good Grips snij je heel handig ananas, mango, appel en druiven. Je haalt de pit uit olijven en kersen. Het klokhuis uit een appel. En de schil van een citroen. OXO maakt dit heel gemakkelijk met zachte handvatten en scherpe snijvlakken.  

American pancakes

Nog een heel lekker idee voor een brunch zijn American pancakes! Heel lekker, en gezonder met elk extra stuk fruit wat je erop doet. Geloof ons maar, hier worden je partner, kinderen en vrienden heel blij van. Lees hier een lekker recept voor de pancakes.

Een drankje erbij

Met verse jus d’orange maak je de brunch helemaal af! En dat zonder er vieze handen aan over te houden, handig toch? Binnen no-time heb jij een vers sapje gemaakt. En wil jij je brunch wat feestelijker maken? Voeg bij jouw verse jus een lekkere prosecco, cava of brut toe. Vul een champagneglas tot de helft met vers sap. Vervolgens vul je het aan met jouw favoriete bubbel. En zo heet je drankje ineens een Mimosa! Proost!

Liever geen geen sap of alcohol? Thee is altijd een gezond en goed idee. Heb je losse thee in huis? Dan heeft OXO Good Grips daar een mooi thee-ei voor. Heel gemakkelijk schep je de gewenste hoeveelheid losse thee in het ei. Met het comfortabele anti-sliphandvat draai je het ei dicht en plaats je hem in je theeglas.

Snel en lekker recept

Iets lekkers maken hoeft niet lang te duren. Met de juiste ingrediënten en de juiste tools ben je al goed voorbereidt. En dat is al het halve werk, toch? Hieronder een lekker en gezond recept dat snel klaar is.

Ingrediënten

  • 2 plakjes brood
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • 2 el verse kruiden naar smaak
  • 1 lente-uitje
  • zout, peper en olijfolie
  • beetje citroensap

Bereiden

  1. Leg de plakjes brood op een bordje. Doe de broodjes eventueel in de toaster.
  2. Pak de OXO Avocadosnijder erbij en snijdt de avocado in plakjes.
  3. Breng de avocado op smaak met zout en peper. Voeg daar eventueel een beetje citroensap bij.
  4. Besmeer de plakjes brood met olijfolie en verdeel de avocado.
  5. Optioneel: breng een beetje olijfolie in een koekenpan en maak een eitje naar keuze. Zodra deze klaar is, leg je hem op het broodje met avocado.
  6. En smullen maar!

Makkelijk soep recept

Wortelsoep met gember en kokosmelk. Deze exotische soep zit vol met smaak. Rode peper, gember en kokosmelk geven deze soep een kruidige twist. Pureer de soep glad met de staafmixer en serveer in 4 kommen. Garneer met verse koriander en besprenkel met kokosmelk.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 gr wortels
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander
  • 1 rasp

Bereiden

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui, knoflook, peper en gember 3-4 min. op laag vuur.
  2. Was de wortels, snijd in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukjes. Voeg toe aan de soeppan en bak 2 min. mee. Voeg 800 ml water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat de soep 12 min. koken.
  3. Houd 4 el kokosmelk apart en voeg de rest toe aan de soep. Breng weer tegen de kook aan. Zet het vuur uit en pureer de soep glad met een staafmixer.
  4. Schep de soep in 4 kommen en besprenkel met de achtergehouden kokosmelk. Garneer met een takje koriander en serveer.

Interessant blog? Deel het online 🙂

het juiste visbestek
Blog
Anne Groen

Het juiste visbestek

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met zeevruchten? Bijvoorbeeld kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte

gezonde ijsthee met gember
Blog
Anne Groen

Zelf gezonde en zomerse ijsthee maken

IJsthee is heerlijk verfrissend op een mooie zomerdag. Makkelijk om zelf te maken met als voordeel dat er geen kunstmatige suikers aan zijn toegevoegd. Zo

brunch recepten
Blog
Anne Groen

Brunch ideeën

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra

lunchbox salade
Blog
OXO Good Grips Shop

Fijne salade voor de lunch

Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch. Je kunt eindeloos variëren met verschillende groenten,

Zelf een maaltijdsalade maken
Blog
Brechje

Zelf een maaltijdsalade maken

Zelf een maaltijdsalade maken is super makkelijk en je hebt gelijk een gezond gerecht voor tijdens de lunch of het avondeten. Je kunt eindeloos variëren