✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

oxo stoommand

Hoe werkt de OXO Stoommand?

Met de OXO Stoommand is het stomen van eten nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de OXO Stoommand met telescoophengsel stoom je eenvoudig groenten, vis of vlees in de pan. Hoe en waarom je dit doet vertellen we in dit blog.

Waarom kiezen voor stomen?

Stomen is één van de oudste en gezondste kooktechnieken. Als je eten stoomt, blijven de vitamines en mineralen beter bewaard. En je hebt ook geen boter of olie nodig bij de bereiding. Daarnaast zijn gestoomde gerechten altijd lekker sappig, blijven de geur en kleur behouden en de structuur intact. Nog een voordeel van het stomen van je eten is dat je eten meer smaak heeft dan bij andere bereidingswijzen.
Voeg kruiden, citroen, of sojasaus toe voor extra smaak.

Hoe gebruik je de Stoommand?

Voor het stomen van jouw gekozen lekkernijen heb je, buiten de OXO Stoommand, water en een pan nodig. De Stoommand werkt geweldig in pannen vanaf 20 centimeter doorsnede. Vul nu een pan met een laag water, ongeveer 2-5 cm diep, en breng het aan de kook.

Pak dan de Stoommand erbij, klap gemakkelijk de voetjes uit en leg bijvoorbeeld groenten in de mand. Vervolgens laat je de stoommand met het telescoophengsel gemakkelijk in de pan zakken. Zorg ervoor dat de onderkant van de mand niet in contact komt met het kokende water. Duw de telescoophengel in als je een deksel op de pan doet.

Laat het voedsel stomen totdat het gaar is. Dit hangt af van wat je stoomt. Onderin dit blog lees je hoe lang je welk gerecht moet stomen. Na het stomen haal je de Stoommand met een ovenwant of een vork, gemakkelijk weer uit de pan. 

Comfortabel en handig

OXO staat bekend om de comfortabele anti-slipgreep. Het zit zelfs in de naam. “OXO Good Grips”. En deze greep voeren ze overal door. De Stoommand heeft een zachte handgreep en is lekker licht.

Ben je klaar met stomen? Dan klap je de Stoommand gemakkelijk in om hem zo compact op te bergen. Je duwt het telescoophengsel naar binnen, je klapt de voetjes in en je duwt de zijkanten naar binnen. Zo neemt hij in de kast zo min mogelijk ruimte in. En na gebruik kan hij gewoon in de vaatwasser.

Duurzaam en voedselveilig

OXO werkt elke dag aan het verbeteren van de ontwerpen van haar producten. Hierdoor loopt OXO Good Grips voorop als het gaat om innovatie en lange levensduur van haar producten. Daarnaast is de Stoommand van duurzaam RVS en geheel BPA-vrij. Hierdoor is hij stevig, voedselveilig en heeft hij een lange levensduur.

Stoom tips

Er zijn veel soorten voedsel die heerlijk smaken wanneer ze worden gestoomd. Hier zijn enkele populaire opties:

Groenten

Broccoli: Stomen behoudt de knapperigheid en voedingsstoffen.

Bloemkool: Zacht, met een lichte, natuurlijke smaak.

Wortels: Zoeter en sappiger als ze gestoomd worden.

Sperziebonen: Heldergroen en knapperig als ze goed gestoomd zijn.

Spinazie: Wordt snel zacht, ideaal voor een gezonde bijgerecht.

Asperges: Blijft sappig en smaakvol bij stomen.

Vis en Zeevruchten

Zalm: Zacht en vol van smaak als het gestoomd is.

Kabeljauw: Een lichte en schilferige vis die goed werkt met kruiden.

Mosselen: Perfect voor een snelle en smaakvolle bereiding.

Gevogelte

Kipfilet: Gestoomd is het mals en sappig, vooral met kruiden of een marinade.

Dumplings en Bao Buns

Deze gestoomde hapjes zijn populair in de Aziatische keuken en zitten vaak vol met smaakvolle vullingen.

Tofu

Absorbeert goed kruiden en sauzen wanneer gestoomd, wat het een veelzijdige optie maakt voor vegetariërs.

OXO Good Grips Stoommand

het juiste visbestek
Blog

Het juiste visbestek

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met zeevruchten? Bijvoorbeeld kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte

Lees verder »
brunch recepten
Blog

Brunch ideeën

Ontbijt en lunch in één. Dat klinkt al als een feestje. Vaak brunch je met een speciale gelegenheid. Maar je kunt je weekend ook extra

Lees verder »