✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren

Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om de taaie schaal- en schelpdieren gemakkelijk te openen of te pellen. Zelfs als je wat minder kracht in je handen hebt kun je genieten van een heerlijk stukje vis.

OXO kreeftenschaar

Om door de taaie schelpen van krab en kreeft te knippen gebruik je de OXO kreeftenschaar. De schaar is uitgerust met twee gebogen bladen die gemakkelijk door de schelpen knippen. Doordat je de schelp kapot knipt houd je mooie grote stukken kreeft of krab over voor  je gerecht.

Kreeftenschaar gebruiken

Met de ingebouwde kraker breek je eerst de kreeftenklauw, -staart of krabpoot. Vervolgens steek je het mes langs de rand of de ruggengraat van de schelp en snijd je totdat het vlees zichtbaar wordt. Bij grotere oppervlakken is het soms nodig om de schelp in delen te knippen voor grotere stukken vlees.

OXO kreeften- en notenkraker

Met de OXO kreeften- en notenkraker kraak je gemakkelijk krabbenpootjes of kreeftenschalen. Maar deze handige keukenhulp is ook geschikt om walnoten of amandelen te kraken.

Zo gebruik je de kreeftenkraker

Plaats de krabbenpoot of een noot tussen de twee handvaten. Vervolgens knijp je de handvaten van de kraker naar elkaar toe totdat de schelp openbreekt. Kleine restjes die achterblijven in de schelp kun je met behulp van de kreeftenvork uit de schelp halen.

OXO oestermes

Met het OXO oestermes is een oester binnen een paar seconde open. Dankzij het schuine stalen mes snij en wrik je de schelp van een oester of een mossel open. Met de punt kun je het weekdiertje zachtjes losmaken uit de schelp.

Zo gebruik je het oestermes

Leg de oester met de platte kant naar boven op een theedoek. Steek de punt van het oestermes in de achterste scharnier en beweeg heen en weer totdat de schelp loskomt. Vervolgens draai je het oestermes om de schelp te openen. Gebruik de punt van het mes om de spier los te maken van de schelp. Schraap als laatste langs de onderste schelp om de oester helemaal los te maken.

OXO kreeftenvork

Met de OXO Kreeftenvorken haal je het vlees gemakkelijk uit de schelp. Dankzij het lange ontwerp haal je zelfs de onderkant leeg. De kreeftenvorken zijn multifunctioneel. Je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld olijven uit een pot te halen.

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren

Interessant blog? Deel het online 🙂

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken

Hoe werkt de OXO Greensaver
Blog
OXO Good Grips Shop

Hoe werkt OXO GreenSaver?

De OXO GreenSaver zorgt ervoor dat jouw groente en fruit langer vers blijft, zodat je minder hoeft weg te gooien. OXO GreenSavers hebben een lange levensduur.

Siliconen keukengerei kopen
Blog
Brechje

Siliconen keukengerei kopen

Tegenwoordig zien we siliconen keukengerei steeds vaker terugkomen in de keuken. Wij snappen wel waarom, er zitten aan siliconen meer voor- dan nadelen. Zo is

Een schone werkplek
Blog
Brechje

Een schone werkplek

Een schone werkplek werkt het fijnst. En alleen het oppervlak van je elektronische apparaten schoonmaken is niet voldoende. Na verloop van tijd hoopt zich namelijk

Zo maak je een smeuïge stamppot
Blog
hester

Zo maak je een smeuïge stamppot

Er zijn veel verschillende stamppotrecepten te vinden. Maar hoe maak je nou de meest smeuïge stamppot? Het begint bij het kiezen van de juiste aardappel.