Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om de taaie schaal- en schelpdieren gemakkelijk te openen of te pellen. Zelfs als je wat minder kracht in je handen hebt kun je genieten van een heerlijk stukje vis.
OXO kreeftenschaar
Om door de taaie schelpen van krab en kreeft te knippen gebruik je de OXO kreeftenschaar. De schaar is uitgerust met twee gebogen bladen die gemakkelijk door de schelpen knippen. Doordat je de schelp kapot knipt houd je mooie grote stukken kreeft of krab over voor je gerecht.
Kreeftenschaar gebruiken
Met de ingebouwde kraker breek je eerst de kreeftenklauw, -staart of krabpoot. Vervolgens steek je het mes langs de rand of de ruggengraat van de schelp en snijd je totdat het vlees zichtbaar wordt. Bij grotere oppervlakken is het soms nodig om de schelp in delen te knippen voor grotere stukken vlees.
OXO kreeften- en notenkraker
Met de OXO kreeften- en notenkraker kraak je gemakkelijk krabbenpootjes of kreeftenschalen. Maar deze handige keukenhulp is ook geschikt om walnoten of amandelen te kraken.
Zo gebruik je de kreeftenkraker
Plaats de krabbenpoot of een noot tussen de twee handvaten. Vervolgens knijp je de handvaten van de kraker naar elkaar toe totdat de schelp openbreekt. Kleine restjes die achterblijven in de schelp kun je met behulp van de kreeftenvork uit de schelp halen.
OXO oestermes
Met het OXO oestermes is een oester binnen een paar seconde open. Dankzij het schuine stalen mes snij en wrik je de schelp van een oester of een mossel open. Met de punt kun je het weekdiertje zachtjes losmaken uit de schelp.
Zo gebruik je het oestermes
Leg de oester met de platte kant naar boven op een theedoek. Steek de punt van het oestermes in de achterste scharnier en beweeg heen en weer totdat de schelp loskomt. Vervolgens draai je het oestermes om de schelp te openen. Gebruik de punt van het mes om de spier los te maken van de schelp. Schraap als laatste langs de onderste schelp om de oester helemaal los te maken.
OXO kreeftenvork
Met de OXO Kreeftenvorken haal je het vlees gemakkelijk uit de schelp. Dankzij het lange ontwerp haal je zelfs de onderkant leeg. De kreeftenvorken zijn multifunctioneel. Je kunt ze ook gebruiken om bijvoorbeeld olijven uit een pot te halen.
Keukengerei voor schaal- en schelpdieren
Interessant blog? Deel het online 🙂

Handige schoonmaaktips
Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.

5 onmisbare baraccessoires
Thuis een cocktailavond organiseren met familie en vrienden is natuurlijk erg gezellig. Maar om je huis om te toveren tot een thuisbar, heb je natuurlijk

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren
Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om

Bewaarbakjes voor koelkast, diepvries en magnetron
Ben je op zoek naar de perfecte bewaarbakjes voor in de koelkast, de diepvries of onderweg? Bakjes die ook gewoon in de magnetron kunnen? Dan

De 4 beste ijsscheppen
Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de

Sladressing bewaren
Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat