Een bolletje ijs scheppen? Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de tang. Zo zet je snel een mooi dessert op tafel. Met een knipoog naar de échte ijsverkopers. Het liefst wil je een ijslepel die uitstekend in de hand ligt. Of het ijs met één druk op de knop vloeiend van de ijsschep laat glijden. Die mooie bollen maakt van het ijs. Wij hebben de drie beste ijsscheppen van OXO Good Grips op een rijtje gezet. Heb jij deze in huis? Dan heb je nooit meer problemen met het scheppen van ijs!
OXO grote ijsschep
De OXO grote ijsschep is speciaal ontworpen voor grote porties ijs. De schep is 23 centimeter lang en 7 centimeter breed. Het ijs schep je eenvoudig door de zachte anti-slipgreep die comfortabel en stevig in de hand ligt. De kop van deze ijsschep heeft een dunne rand die makkelijk door het ijs snijdt. Hierdoor boetseer je een prachtig kunstwerk van het ijs. De gelataio in de gelateria zal jaloers zijn.
OXO ijsboltang
Als we onze favoriete ijstang moesten aanwijzen, dan was het deze ijsboltang van OXO. Je maakt mooie, ronde bollen roomijs of sorbetijs met deze ijstang. Het meest handige aan deze ijstang is dat de ‘vlindertjes’ aan de zijkant zitten en niet aan de greep. Hierdoor glijdt de tang niet uit je handen, zelfs niet met natte handen. De OXO ijsboltang heeft een lichte bediening. Met één kneep in de hendel laat het ijs eenvoudig los. Bolletjes ijs maken voor de hele familie wordt hierdoor een stuk aangenamer.
OXO ijsschep
De OXO ijsschep lijkt simpel, maar overtreft al je verwachtingen wanneer de puntige vorm het ijs schept. De schep snijdt eenvoudig door het ijs en maakt hierdoor mooie ronde bollen. De roestvrijstalen kop is extreem sterk en buigt niet. De anti-slipgreep maakt het vasthouden erg comfortabel, bolletje na bolletje. Genieten maar!
Zelf ijs maken
Nu je weet welke ijsscheppen je allemaal kunt gebruiken is het tijd om zelf ijs te maken. Wij hebben een basis recept om vanille ijs te maken. Je kunt hier namelijk eindeloos mee variëren. Doe er bijvoorbeeld stukjes chocolade of fruit doorheen.
Dit heb je nodig
- Een blik van 400 ml. gezoete gecondenseerde melk (dit is verkrijgbaar in de supermarkt)
- 500 ml. stevig opgeklopte slagroom
- 1 theelepel vanille extract
Zo maak je het
- Doe de gezoete gecondenseerde melk en het vanille extract in een mengkom en klop het met een Garde goed door elkaar.
- Klop de slagroom stijf in een aparte kom.
- Schep met een Spatel voorzichtig de slagroom door de gezoete melk.
- Doe het geheel in een bakje dat in de vriezer kan zonder deksel. Gebruik een stukje huishoudfolie om het bakje af te sluiten en ijskristallen te voorkomen.
- Na 6 tot 8 uur in de vriezer kun je je eerste bolletje zelfgemaakt ijs rollen. Eetsmakelijk!
Ijsscheppen
Interessant blog? Deel het online 🙂

Ceasarsalade maken
Een ceasarsalade maken. Bijvoorbeeld als sidedish tijdens een diner met vrienden. En de leftovers neem je de volgende dag mee naar je werk. Wij hebben

Sladressing bewaren
Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat

Inpaklijst voor de camping
Wanneer je gaat kamperen moet je vaak aan een heleboel dingen denken. Heb je alle reisdocumenten, rijbewijzen wanneer je met de auto gaat en natuurlijk

De 3 beste ijsscheppen
Een bolletje ijs scheppen? Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol

Bijzondere BBQ-recepten
Bijzondere BBQ-recepten om je vrienden en familie te verrassen met eens iets anders dan hamburgers en worstjes. Wat dacht je van Franse ui Vidalia, gegrilde

Een snelle manier om fruitsalade te maken
Een mooie fruitsalade doet altijd goed. Lekker voor bij de picknick, barbecue, ontbijt of toetje. Het maakt eigenlijk niet uit wanneer je het eet. En