Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de tang. Zo geniet je snel van een heerlijk dessert. Wij hebben de vier beste ijsscheppen van OXO Good Grips voor je op een rijtje gezet. Ga je voor 2 of 3 bolletjes?
OXO grote ijsschep
De OXO grote ijsschep is speciaal ontworpen voor grote porties ijs. De schep is 23 centimeter lang en 7 centimeter breed. Het ijs schep je eenvoudig door de zachte anti-slipgreep die stevig en comfortabel in de hand ligt. De kop van deze ijsschep heeft een dunne rand die makkelijk door het ijs snijdt. Zo boetseer je net als een echte Italiaanse gelataio een prachtig kunstwerk van het ijs.
OXO ijsboltang
Als we onze favoriete ijstang aan moeten wijzen, dan is het de ijsboltang van OXO. Je maakt mooie, ronde bollen room- of sorbetijs met deze ijstang. Het meest handige aan deze ijstang is dat de ‘vlindertjes’ aan de zijkant zitten en niet aan de greep. Hierdoor glijdt de tang niet uit je handen, zelfs niet met natte handen. De OXO ijsboltang heeft een lichte bediening. Met één kneep in de hendel laat het ijs eenvoudig los. Bolletjes ijs maken voor de hele familie gaat hierdoor een stuk sneller.
OXO ijsschep
De OXO ijsschep lijkt simpel, maar overtreft al je verwachtingen wanneer de puntige vorm het ijs schept. De schep snijdt eenvoudig door het ijs en maakt hierdoor mooie ronde bollen. De roestvrijstalen kop is extreem sterk en buigt niet. De anti-slipgreep maakt het vasthouden erg comfortabel, bolletje na bolletje.
RVS ijsschep
De stevige en zware RVS ijsschep schept zelfs het hardste ijs zonder moeite. Met de speciale pop-up hendel wip je zo jouw ijsbol uit de gebogen kop. Je draait de ijsschep boven je schaaltje of bord om en drukt op de hendel. De bol ijs laat nu direct los en valt keurig in het schaaltje. Genieten maar!
Zelf ijs maken
Nu je weet welke ijsscheppen je allemaal kunt gebruiken is het tijd om zelf ijs te maken. We delen een basisrecept om zelf vanille-ijs te maken. Je kunt hier eindeloos mee variëren. Doe er bijvoorbeeld stukjes chocolade of fruit doorheen.
Dit heb je nodig
- Een blik van 400 ml gezoete gecondenseerde melk
- 500 ml stevig opgeklopte slagroom
- 1 theelepel vanille extract
Zo maak je het
- Doe de gezoete gecondenseerde melk en het vanille extract in een mengkom en klop het met een garde goed door elkaar.
- Klop de slagroom stijf in een andere kom.
- Schep met een spatel voorzichtig de slagroom door de gezoete melk.
- Doe het geheel in een bakje dat in de vriezer kan zonder deksel. Gebruik huishoudfolie om het bakje af te sluiten en ijskristallen te voorkomen.
- Na 6 tot 8 uur in de vriezer kun je je eerste bolletje zelfgemaakte ijs scheppen. Eet smakelijk!
IJsscheppen
Interessant blog? Deel het online 🙂

Handige schoonmaaktips
Het huis voorzien van de wekelijkse schoonmaak. Het hoeft helemaal niet zoveel werk te zijn. Met de juiste schoonmaakproducten kom je al een heel eind.

5 onmisbare baraccessoires
Thuis een cocktailavond organiseren met familie en vrienden is natuurlijk erg gezellig. Maar om je huis om te toveren tot een thuisbar, heb je natuurlijk

Keukengerei voor schaal- en schelpdieren
Ben je van plan om binnenkort een heerlijk gerecht te gaan maken met kreeft, krab, oesters of garnaal? Dan hebben wij het perfecte keukengerei om

Bewaarbakjes voor koelkast, diepvries en magnetron
Ben je op zoek naar de perfecte bewaarbakjes voor in de koelkast, de diepvries of onderweg? Bakjes die ook gewoon in de magnetron kunnen? Dan

De 4 beste ijsscheppen
Met de ijsscheppen van OXO creëer je de mooiste ronde bollen ijs. Met één druk op de knop laat je de bol losglijden uit de

Sladressing bewaren
Sladressing bewaren en zelf sladressing maken. Dat doe je met de dressingshaker van OXO. Maar hoelang mag je een dressing in de koelkast bewaren? Dat