✓ De beste service en garantie

Gratis verzenden vanaf €30,-

 

✔ Gratis retourneren

IJs maken zonder ijsmachine

IJs maken zonder ijsmachine

Het heerlijke aan de zomer is dat je onbeperkt ijs kunt eten. Niet overdrijven natuurlijk. Maar een bolletje of 1, 2, 3 per dag moet toch kunnen. Zeker als je je roomijs zelf hebt gemaakt. In deze blog leggen we uit hoe je zelf ijs maakt zonder ijsmachine. Want eigenlijk is dat heel makkelijk!

Zelf ijs maken

IJs haal je bij de ijssalon. In Italië zijn heel goede. En in Kroatië kunnen ze er ook wat van. En gelukkig heb je in Nederland ook best goede. Maar dat zijn ze zeker niet allemaal. En uiteindelijk weet je ook niet precies wat ze er allemaal voor ingrediënten in doen. Misschien wil jij wel minder suiker, of juist meer. Of wel chocolade ijs, maar dan niet met koemelk bereid. Zoveel mensen, zoveel wensen. En daarom kun je jouw ijs beter zelf maken. Dat is nog leuk ook!

IJs maken zonder ijsmachine variaties

IJs maken met een ijsmachine

IJs wordt in een ijssalon meestal gemaakt met een ijsmachine. Maar deze apparaten zijn best prijzig. Gelukkig kun je ook ijs maken zonder ijsmachine. Gewoon met een spatel, garde en een grote ijsschep waarmee je het ijs uiteindelijk opschept.

Ingrediënten

  • Een blik van 400 ml. gezoete gecondenseerde melk (google er even op, je kunt het gewoon kant-en-klaar kopen)
  • 500 ml. stevig opgeklopte slagroom
  • 1 theelepel vanille extract

Zo maak je zelf ijs

  • Doe de gezoete gecondenseerde melk en het vanille extract in een mengkom en klop het met een OXO Garde goed door elkaar
  • Klop de slagroom stijf in een aparte kom
  • Schep met een OXO Spatel voorzichtig de slagroom door de gezoete melk
  • Doe het geheel in een bakje dat in de vriezer kan, bijvoorbeeld een Smart Seal Bewaarbakje zonder deksel. Gebruik een stukje wax paper of huishoudfolie om het bakje af te sluiten en ijskristallen te voorkomen
  • Na 6 tot 8 uur in de vriezer kun je met een OXO ijsschep je eerste bolletje zelfgemaakt ijs rollen
IJs maken zonder ijsmachine ijsschep

Handige ijsscheppen

Interessant blog? Deel het online 🙂

mangosnijder
Blog
Anne Groen

Zo snij je een mango

De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht

oxo droogrek waterfles
Blog
Anne Groen

Het beste droogrek voor waterflessen

Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom

CHECKLIST-BBQ
Blog
OXO Good Grips Shop

BBQ Checklist

De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan

Afwasborstel Houder
Blog
OXO Good Grips Shop

Afwasborstelhouder

Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken