Zelf pesto maken is makkelijk. De ingrediënten zijn heel simpel en je mag er altijd van afwijken. Zo kan jouw pesto dus nooit mislukken. Hooguit ‘anders’ smaken. Pesto maak je met groen, noten, kaas, knoflook, olie en citroen. That’s it.
Varieer met ingrediënten
Pesto is heerlijk op pizza, pasta of kip. Je kunt jouw gerecht er echt mee naar een hoger niveau tillen. En je kunt hem zelf krachtig of mild maken. En zonder zuivel of zonder noten wanneer je een allergie hebt. Zelfs de basilicum kun je vervangen door een andere mooie groente met een eigen bijzondere smaak.
Knoflook, citroen en olie
We raden aan om de knoflook, de citroen en de olie altijd toe te voegen. We raden olijfolie aan, maar je kunt ook voor een andere olie kiezen. Vervolgens varieer je met groen, noten en kaas. Zo maak je jouw eigen pesto.
Groen (basilicum)
In plaats van basilicum kun je andere kruiden of zelfs bladgroente gebruiken. Probeer het eens met peterselie (heeft een zachtere smaak en accentueert de smaak van de noten en de kaas), Rucola (voor een meer doordringende, gepeperde smaak), Broccoli (geeft een beetje meer vet en is bitter van smaak) of Worteltopjes (voor een lichte saus met wortelsmaak).
Met het duurzame keukengerei van OXO Good Grips maak je zelf pesto en andere heerlijke gerechten.
Pijnboompitten
Ook de klassieke pijnboompitten kun je vervangen. In goedkopere pesto’s in de supermarkt worden vaak cashewnoten gebruik. Maar probeer het ook eens met Amandelen (geeft een knapperige, boterachtige smaak), Walnoten (maakt het wat rauwer), Pecannoten (maakt het iets zoeter) of Pompoen- of Zonnebloemzaden (geeft een lichtere smaak).
Kaas (parmazaan)
Ook de Parmazaanse kaas kun je prima vervangen. Eigenlijk is iedere harde kaas er geschikt voor. Varieer ermee en proef zelf welke je lekker vindt.
Recept voor pesto
Dit is het klassieke pesto-recept voor 250 milliliter pesto.
- 2 grote handen groen (basilicum)
- 60 milliliter noten (pijnboompitten)
- Het sap uit 1 citroen
- 80 milliliter olie (olijfolie)
- 1 teentje knoflook
- Harde kaas (parmezaan)
- Zout en peper naar smaak
Zelf pesto maken gaat altijd goed. In dit recept beschrijven we zout en peper naar smaak. Maar natuurlijk voeg je alle ingrediënten naar smaak toe. Zo wordt jouw pesto uniek en smaakvol. En lukt hij altijd!
Keukengerei voor pesto
Interessant blog? Deel het online 🙂
Zo snij je een mango
De mango is niet meer weg te denken uit onze keuken. Van zoete toevoeging in hartige salades, tot de lekkerste (gezonde) desserts. De tropische vrucht
Tips voor een geordende en schone keuken
Het is lente en met de warmere temperaturen borrelen de schoonmaakkriebels op. Maar waar komt dit toch vandaan? Vroeger begon de échte grote schoonmaak als
Het beste droogrek voor waterflessen
Tegenwoordig kun je er bijna niet meer omheen; de (plasticvrije) waterfles. Overal duiken ze op. Waar ze voorheen alleen gebruikelijk waren in de sportschool, kom
BBQ Checklist
De beste BBQ begint met een uitmuntende voorbereiding. Dit is de BBQ Checklist die alle andere lijsten overbodig maakt. Een checklist die meer is dan
Afwasborstelhouder
Een houder voor de afwasborstel houdt je aanrecht netjes en opgeruimd. Hij biedt plaats aan meerdere borstels en/of sponzen. En die kunnen hierin perfect uitlekken
Vershoudbakjes met luchtdichte sluiting
De OXO Vershoudbakjes zijn voorzien van een luchtdichte sluiting met een siliconen ring en soepel sluitende clips. Zo blijft de inhoud lang vers als je